Hayvan Bakımevinde 9 Ayda 745 Hayvan Tedavi Gördü

Hayvan Bakımevinde 9 Ayda 745 Hayvan Tedavi Gördü

Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hayvan bakımevinde 745 yaralı hayvanın tedavi edildiği açıklandı.

Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Süleymanpaşa Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ile ilgili 9 aylık hizmet raporunu yayınladı. Bakımevinde 9 ayda 745 hayvan tedavi edildi.

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından gelen açıklamada,5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve uygulama yönetmeliği gereğince toplama ekiplerinin vatandaşlar tarafında gelen şikayetler doğrultusunda toplanan küpesiz sokak hayvanlarının sayısının bin 647 olduğu açıklandı. Hazırlanan 9 aylık raporda toplanarak geçici bakımevine getirilen, sağlık bakımları tamamlanan ve kısırlaştırılan sahipsiz hayvanların genel sağlık raporuna göre dişiler 7 gün, erkekler 5 gün bekletildikten sonra kuduz aşısı yapıldığı, küpesi takıldıktan sonra sahiplendirilene kadar ya da yaşam alanına bırakılana kadar rehabilite altında tutulduğu belirtildi.

122 Hayvan Gönüllü Olarak Sahiplendirildi

Toplamda 921 sokak hayvanını veteriner hekimler tarafında kısırlaştırıldığı ve 745 yaralı hayvanın tedavisi tamamlandıktan doğal yaşam alanlarına salındığı belirtildi. Süleymanpaşa Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde 122 sokak hayvanı gönüllü olarak sahiplendirilerek yeni evlerine kavuşturuldu.

Öğrenciler Akın Etti

2015-2016 eğitim öğretim yılında yaklaşık 250 öğrencinin kapılarını açan bakımevi, bu yıl okulların başlamasıyla özel ve devlet okullarının kendi arzusu ile ziyaretlerin sürdüğü geçici bakımevine 2016’nın başından bu yana yaklaşık 100 öğrenci ziyaret ederek sokak hayvanlarına olan sevgi bağlarını paylaştılar.

Bakanlık Denetleme Yapıyor

Diğer taraftan, geçen ay bakım çalışması tamamlanan Süleymanpaşa Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nin düzenli bir şekilde Gıda Tarım, Hayvancılık Bakanlığı ve Orman Su İşleri Bakanlığı personllerince denetimlerin yapıldığı da belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.