HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın milletvekilliği düştü

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın milletvekilliği düştü

Hain PKK terör örgütünün siyasi kolu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliği düşürüldü. Kesinleşen mahkeme karası sonucu halk derin bir oh çekti.

Sondakika haberi olarak gelen bu sıcak gelişme ülkemiz için canını feda eden onlarca şehidimizin yüreğine biraz olsun su serpti. Devletten aldıkları paralar ile hayatlarını yaşayarak, aynı zamanda herkesin gözleri önünde hain terör örgütü PKK ile kolkola giren HDP'li vekillere ''Hem vergi veriyoruz, hemde göz göre göre ihanet ediyorlar'' tepkileri artık yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın okuduğu tezkere ile en büyük darbeyi aldı. Anayasanın 84.maddesine göre, Yüksekdağ'ın kesin olarak hüküm giydiğini açıklayan mahkeme kararı hakkında tezkeresini okudu. 

Başbakanlık tezkeresine göre, hain PKK terör örgütünün siyasi ayağı HDP Eş Genel Başkanı FigenYüksekdağ'ın, terör örgütü propagandası yapma suçu ile ceza almasına ilişkin olarak 27 Kasım 2013 tarihli mahkeme kararı, Yargıtay’ın 22 Eylül 2016 tarihinde onayladığı hatırlarıldı. TBMM'de okunan tezkerede Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararı alındı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.