HDP Genel Merkezi'ne Saldıran Saldırgan Kayboldu .!

HDP Genel Merkezi'ne Saldıran Saldırgan Kayboldu .!

8 Nisan'da HDP Genel Merkezi'ne Saldırıda Bulunan Saldırgan Kenan Berkay Şipal (38) Çıktığı İlk Duruşmada jet Hızıyla Tutuksuz Yargılanarak Serbest Bırakıldı ..

HDP Genel Merkezi'ne 8 Nisan tarihinde gerçekleştirilen silahlı saldırının ilk duruşması Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Kenan Berkay Şipal, tutuksuz sanık Burak Karslı ile avukatlar katıldı. Sanık Kenan Berkay Şipal, HDP'nin faaliyetlerini engellemeye yönelik amaç ve teşebbüsü olmadığını, kimseye zarar vermediğini iddia etti. Tutuksuz sanık Burak Karslı ise, daha önce verdiği ifadesinin doğru olduğunu ve başka beyanda bulunmayacağını dile getirdi.

HDP avukatı Pınar Akdemir ise, olay saati gözetildiğinde bir parti binasına saldırılmasının ciddi anlamda nefret suçuna yol açtığını kaydetti.

Silahlı saldırgan için tutukluluk bir tedbir oldu

Ara kararını açıklayan mahkeme tutuksuz sanık Burak Karslı hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delillerin tamamının toplanmış olması ve tutuklamanın da tedbir niteliğinde olduğunu belirterek, tutuklu sanık Kenan Berkay Şipal'ın tahliyesine karar verdi.

Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu, iki sanık hakkında, siyasi hakların kullanılmasını engellemeye teşebbüs ile halk arasında korku ve panik yaratmak amacı ile tehdit suçlarından iddianame hazırlamıştı.

Sanığın serbest bırakılmasına tepki gösteren Pınar Akdemir, söz konusu kişinin daha önce BDP İl binasını ateşe veren kişi olduğunu hatırlatarak, "Daha sonra Genel Merkezimize silahlı saldırıda bulundu. Orada insanlar hayatını kaybedebilirdi. Devamlı olan bu saldırılar söz konusu şahsın eylemlerini kin, nefret ve düşmanlık saikiyle yaptığını gösteriyor" dedi. Akdemir, "Seçim süreci boyunca gerçekleşen bütün saldırılar planlı olduğu ve aynı merkezlerden yönetildiği" yönündeki değerlendirmelerini hatırlatarak, "Bu eylem onlardan biriydi. Bu kişinin böylesine jet hızıyla serbest bırakılması, eylemin nasıl organize, tek elden yönetildiğini gösteriyor" dedi. 

Akdemir, ayrıca söz konusu kişinin "delillerin toplandığı, tutuklu kaldığı süre, üzerine atılı suç" gibi gerekçeler göz önünde bulundurularak, serbest bırakıldığını hatırlatarak, "Bu insan, parti binası yakmış, silahlı eylemde bulunmuş, ama jet hızıyla tahliye ediliyor. Bizim binlerce siyasetçimiz, üzerlerinde tek bir çakı bulunmadığı halde yıllarca içeride tutuldular" diye duruma tepki gösterdi. Akdemir, söz konusu kişi serbest bırakılmasına rağmen, davanın takipçisi olacaklarını söyledi. DİHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.