HER İKİ KÖY DE "EVET"DEDİ

HER İKİ KÖY DE "EVET"DEDİ

Muş'un Merkez ilçesine bağlı Bağlar ve Güzeltepe köyü sakinleri, mahalle statüsüne geçip geçmemek konusunda referanduma gitti.

Muş merkeze 2 kilometre uzaklıktaki 1402 seçmenin bulunduğu Bağlar Köyü sakinleri ile merkeze 5 kilometre uzaklıktaki 1593 seçmeni olan Güzeltepe köyü sakinleri Muş Belediyesi sınırları içerisine dahil olup olmamak için yapılan referandumda oy kullandı. Sabah saat 08:00'de başlayan oy verme işlemi saat 17:00'de sona erdi. 

Katılımın oldukça düşük olduğu seçim sonucunda her iki köyden de "evet" kararı çıktı. 1402 seçmeni bulunan Bağlar Köyünde 457 seçmen sandığa giderken, 430 seçmen "evet", 27 seçmen "hayır" oyu kullandı. 

1593 seçmeni olan Güzeltepe köyünde ise 351 seçmen sandığa gitti. Sandığa giden seçmenlerden 231'i "evet" oyu kullanırken, 120 seçmen ise "hayır" oyu kullandı. 

Seçimler sonrası Bağlar Köyü ve Güzeltepe Köyleri Muş Belediyesine bağlanmış oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.