Hizbullah Lideri : IŞİD üzerinden Haritalar Çiziliyor

Hizbullah Lideri : IŞİD üzerinden Haritalar Çiziliyor

Hizbullah lideri, El-Menar televizyonu tarafından canlı olarak yayımlanan konuşmasında Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. ABD ve İsrail’in bölgeyi bölmeye çalıştığını ifade eden Nasrallah sözlerini şöyle sürdürdü..

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan’ın güneyindeki Vadi el-Huceyr’de 2006 yılında İsrail’le yaşanan Lübnan Savaşı’nın yıldönümü münasebetiyle bir konuşma yaptı. Hizbullah lideri, El-Menar televizyonu tarafından canlı olarak yayımlanan konuşmasında Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. ABD ve İsrail’in bölgeyi bölmeye çalıştığını ifade eden Nasrallah sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün yine burada toplanmışken bölgenin yeniden bölünmesine karşı çıkmalıyız. Bu, şu an ABD ve İsrail’in bölgede gerçekleştirmeye çalıştığı bir komplodur ve maalesef bazı bölgesel güçler de bilerek veya bilmeyerek kendilerine de zararı dokunacak bu planı uygulamakta ve izlemektedir.

ABD YALAN SÖYLÜYOR
IŞİD’in, bilerek veya bilmeyerek bölgenin bölünüp parçalanmasına çalıştığını ifade eden Nasrallah, ABD’nin de IŞİD’i bölgenin toplumsal dokusunu değiştirmek, bölge devletlerini ve hükümetlerini yıkmak ve bölge haritasını değiştirmek için kullanmak istediğini belirtti. Hasan Nasrallah ayrıca, John Kerry’nin Doha’da, Suriye’deki rejimin IŞİD’e karşı mücadele edemeyeceğini, IŞİD’e karşı koyulması için onun Şam’a ulaşmasını önlemek gerektiğini söylediğini vurguladı. Kerry’nin Suriye’deki mevcut hükümetin gitmesi ve Suriye hükümetinin ılımlı muhaliflere geçmesi gerektiğini söylediğini belirten Nasrallah, ABD’nin, Suriye hükümetini devirmek için IŞİD’den siyasi olarak istifade ettiğini ifade etti. Nasrallah, “Ama ABD, yalan söylüyor. Nusra ve benzeri grupların dışında kalan “ılımlı muhalifler” IŞİD’e karşı koyabilir mi? O diyor ki, ılımlı muhaliflerin eğitilip donatılması projesi başarısız oldu. Türkiye’de eğitime alınacak 2 bin kişiden yalnızca 60’ı IŞİD’le savaşıyor. Dolayısıyla sen Suriye hükümeti yerine daha zayıf ve yetersiz birilerini yönetime getirmek istiyorsun” ifadelerini kullandı.

IŞİD KULLANILIYOR
ABD’nin, ‘İsrail ve Suudi Arabistan’ın iş birliğiyle’ IŞİD’i bölgeyi, Suriye ve Irak’ı bölmek için kullandığını öne süren Nasrallah, ABD’nin IŞİD üzerinden bölgenin resmini yeniden çizmeye, rejimleri ve devletleri düşürmeye çalıştığını iddia etti.
Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah son olarak, Lübnan’daki farklı gruplara siyasi krizlerin çözümü için “gerçek bir ortaklık” çağrısında bulunan Nasrallah, Mişel Avn’ın başkanlığını yaptığı Ulusal Özgür Akım’a atıfla, Hizbullah’ın özellikle 2006 Temmuz savaşında yanlarında duran müttefiklerinden hiçbirinin izole edilmesini kabul etmediğini söyledi.
Birleşmiş Milletler verilerine göre, 2006 Temmuz ayında Hizbullah ile İsrail arasında meydana gelen savaşta İsrail, çoğu sivil bin 200 Lübnanlıyı, Hizbullah ise Lübnan toprakları içinde çoğu asker 160 İsrailliyi öldürmüştü.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.