Huawei Kirin 970 İşlemcisine Yapay Zeka Takviyesi!

Huawei Kirin 970 İşlemcisine Yapay Zeka Takviyesi!

Huawei'nin merakla beklenen yeni işlemcisi Huawei Kirin 970 ortaya çıktı!

Çin'in önemli teknoloji markalarından birisi olan Huawei IFA 2017 fuarında işlemci alanında bombasını patlattı. Huawei’nin kısa bir süre içinde tanıtacağı yeni işlemci modeli olacak olan Huawei Kirin 970 işlemciler yapay zeka takviyesiyle gelecek. 

Yeni mobil işlemcilerinin IFA 2017’de tanıtan Huawei’nin açıklamasına göre Huawei’nin yeni işlemcisi olan Kirin 970 işlemcileri yapay zeka teknolojisini kullanmasının yanında oldukça güçlü bir yapıda da olacak. 

10 nm üretim sürecine sahip sekiz çekirdekli ve mobil yapay zeka teknolojisiyle gelen Huawei’nin yeni işlemcisinin dört çekirdekli Cortex A73 mimarisine göre yüzde 25 daha hızlı ve yüzde 50 daha etkili bir performans sunacak. Snapdragon’un en güçlü işlemcisine performans anlamında fark atan Huawei’nin yeni işlemcisi 8 çekirdekli CPU’nun yanında 12 çekirdekli CPU işlemcisi olacak. Diğer işlemcilere göre daha az güç tüketecek olan Huawei’nin Kirin 970 işlemcisinin asıl dikkat çeken yönü ise içindeki NPU olacak. 

Kirin 970 işlemcisinin içinde bulunacak olan NPU işlemcinin performansını arttıracak. Cihazın üzerinde çalışacak olan yapay zeka ve bulut üzerinde çalışacak olan yapay zeka ile birlikte Huawei kullanıcılarına bambaşka bir akıllı telefon deneyimi sunacak. Huawei’nin yeni işlemcisinin performansını kısa bir süre içinde tanıtılması beklenen Huawei Mate 10 modelinde göreceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.