'Hüzünlü gün' Askeri kargo uçağı Koca Yusuf adını nereden alıyor?

'Hüzünlü gün' Askeri kargo uçağı Koca Yusuf adını nereden alıyor?

'Hüzünlü gün' Askeri kargo uçağı Koca Yusuf adını nereden alıyor?

'Hüzünlü gün': Türkiye'nin 60'a yakın ülkeye tıbbi malzeme yardımını taşıyan askeri kargo uçağı Koca Yusuf adını nereden alıyor?

Koca Yusuf; 1856 yılında şu anki Bulgaristan toprakların da doğan dünyaca ünlü deliormanlı Türk güreşçidir. 144 kg gövedesi, gücü ve ahlakı ile ''Koca'' lakabını almış, 3 padişah döneminde bir çok güreş müsabakasına katılarak Avrupa'da ün yapmıştır. Adığı davet üzerine ABD'ye giden ve Amerika'nın şampiyonunu da alt etmeyi başaran Koca Yusuf Türkiye'ye dönmek için bindiği geminin başka bir gemi ile çarpışması sonucu boğularak hayatını kaybetmiştir. Naaşı Atlantik Okyanusu'nda kaybolmuştur.

Dğn de Türkiye'nin ABD'ye yardımlarını taşıyan e New Yokrt'ta bulunan askeri uçak, adını aldığı Koca Yusuf'u bir kez dha yad etmiş oldu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.