Huzura Doğru Yol Almak İsteyenlere 7 Tavsiye

Huzura Doğru Yol Almak İsteyenlere 7 Tavsiye

Zihnimizin allak bullak olduğu şu hayatta her gün karşılaştığımız onca zorluklarla nasıl başa çıkalım. Detaylar haberimizde...

1- Niye mi yedi tavsiye. Değerli kardeşim. Takıntılı olma. 7’de olur, 70’de olur.  Her işi ben yapacağım deme. Yüklerini dağıt. Ama Hocam.  O zamanda işler istediğim gibi olmuyor ki? 

Mevlana der ki “Yüzde ısrar etme, doksan da olur. İnsan dediğinde, noksan da olur. Bir ben varım deme, yoksan da olur

Unutma, hayat yolculuğu sürerken, bir anda her şey değişebilir. Geleceği görebilmeyi, geri dönmeyi ve farklı olmayı öğren.

Deniz de yüzmenin metotlarını bilmezsen boğulursun. Unutma hayat ta bir deniz.

2- Dibi görünen berrak su gibi ol. Bulanık olma. Samimi ol. İçten sevgi dili ile davran. Nefsini (egonu) terbiye metotlarını öğren.

Hadisi Şerifte "Bir insan az ibadet etse de, güzel ahlakı sayesinde en yüksek dereceye kavuşur." buyurulmaktadır [Taberani]

3- Yatsı namazını kıldıktan sonra hemen uyu. Uykunun en verimli saati saat 11-03 arasıdır. Mümkün mertebe televizyon izleme. Beynini çöplüğe çevirme.

Rehberimiz, önderimiz, başımızın tacı, gönüllerimizin şifası Hz. Peygamber, (sas.) yatsı namazını mescidde kıldıktan sonra evine döner, konuşmayla vakit geçirmeyi sevmez, uyumadan önce Kur’an-ı Kerim okurdu.

4- Sabah namazından sonra uyanık kalmak zor geliyorsa, bir kaç samimi dostunla anlaşıp camide buluş, muhabbet et, zikrullah ile meşgul ol, hatta yürüyüş yap.

Hadisi Şerifte "Sabahın erken saatlerinde bereket ve başarı vardır."

"Sabah namazından sonra uyumak rızka manidir.” (Beyhaki, el-âdâb, 1/276) buyrulmaktadır.

5- Doğal beslenen deniz balığı, tavuk, kuş etinin lezzeti ile hazır yetiştirme olanların lezzeti nasıl bir değilse, doğal olmak, tembellikten ve miskinlikten kurtulmak için hem zihnen beynini hem de bedenen mideni çöplüğe çevirme.

Beynin gıdası, her yaptığın işte Allah'a karşı samimi olmak, niyetini sadece O'nun rızasına kilitlemektir.

Bedenin gıdası her haline hamd ve şükür etmektir. Hastalıkların en büyük sebepleri stres, karışık ve çok yemektir.

Hadis-i şerifte, “Aç duranın idraki artar, zekâsı açılır” ve “Tefekkür, ibadetin yarısı, az yemek ise tamamıdır” buyurulmuştur. (İ. Gazali) 

6- Pozitif ol. Mevlana der ki " İşleri kötüye yormak ve vehim yapmak, insanı derdi yokken bile hasta eder. Onun için olaylara iyi bak. Dert nerede ise deva oraya gider. Yoksulluk nerede ise nimet oraya gider. Soru nerede ise cevap oraya verilir. Gemi nerede ise su oradadır. Suyu ara.

7- Gün içinde enerjinin tükendiğini hissettiğin zaman, cıvıl cıvıl oynayan çocukları bul, onları seyret. Akan bir su sesi bul. Dinle.

Bir yetim bul, başını okşa sevindir ki, Allah’ta senin kalbine ferahlık esenlik versin.

Allah’a cc emanet ol.

Haber: Durmuş BAYSAL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum