Prof. Dr. Mustafa ALICI

Prof. Dr. Mustafa ALICI

Hz. Yusuf (as) Üç gömlek peygamberi

1. Birinci Gömlek (Etnik Gömlek ): Çocukluk çağları.. Kardeşlerinin peşinden koşup yırttığı elbise.. Oyun eğlenceye dalanların yırttığı paramparça edip sahte kan sürdükleri gömlektir... Sadece kan üstünlüğüne dayananların sahtelik, hile ve tuzaklarla dolu ittifakının kurbanı.. etnik dayanışma veya asabiye insanda kavga başlatır. İhanet, tuzak ve iç çekişmeler çoktur..

2. İkinci Gömlek (Cemalaat Gömleği): En güzel çağların elbisesi.. Fiziksel/dünyevi/ cemaalat gömleği. Züleyha’nın peşinden koşup arkadan yrtabildiği suretler veya fenomenler gömleği. Genç peygamberin yakasını bırakmayan çetin sınav... Züleyha’nın aşkı kınanmaz yöntemi batıl bulunur. Furkan ve burhan-i ilahi olmaz ise aşkın alevi bu dünyada seni sarar...Ama kalbini muhabbeetullaha hapsedersen sonunda Mevla’ya kul , dünyada hürriyet, Zuleyha sana ait olur...

3. Üçüncü Gömlek (Takva Gömleği): Olgunluk çağının libası..Üstünde durabilen ve bizzat kendisinin çıkartıp kardeşlerine verdiği ve babası Hz. Yakub’un gözlerini açan gömlek; hasreti olduğun her şeye ancak takva ile kavuşabilirsin. Sana sonunda hikmet makam zenginlik bahşeder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.