Iğdır'da Kaçak Tablo Ele Geçirildi : 5 Gözaltı

Iğdır'da Kaçak Tablo Ele Geçirildi : 5 Gözaltı

İllegal Yollarla Türkiye Iğdır İline Getirilen Picasso’ya ait 2 adet yağlı boya tablosu ele geçirildi. Yurt Dışından Gelen Picasso Tablosu Iğdır Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Tarafından Ele Geçirildi

Iğdır’da yapılan operasyonla illegal yollarla ülkeye getirilen Picasso’ya ait 2 adet yağlı boya tablosu ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre, Picasso’ya ait 2 adet yağlı boya tablosunun yurtdışından illegal yollardan Türkiye’ye getirildiği ve satışının yapılacağı yönünde istihbarı bilgi alan Iğdır Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri; konu hakkında çalışma başlattı. KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin; bir adrese yaptığı operasyonda, Louvre Müzesinin mührü bulunan 2 adet Picasso imzalı yağlı boya tablosu ele geçirilirken, A.Y., S.E., A.M., H.Y. VE S.Ö. isimli şahıslar gözaltına alındı. Haklarında 2683. Maddeden Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması Hakkında Kanuna Muhalefet suçundan soruşturma başlatılan 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Iğdır Adliyesine sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan A.Y., S.E., A.M., H.Y., ve S.Ö tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Louvre Müzesinin mührü bulunan 2 adet Picasso imzalı yağlı boya tablosu ise bilir kişi tarafından incelenmek üzere Erzurum Kültür Varlıkları ve Müze Müdürlüne gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.