İhsan Eliaçık da Adalet yürüyüşüne katılacak

İhsan Eliaçık da Adalet yürüyüşüne katılacak

İhsan Eliaçık sosyal medya hesabından Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşüne katılacağını açıkladı.

İhsan Eliaçık'ın sosyal medya hesabı aracılığı ile yapmış olduğu bu açıklamaya yanıt ilginç tespitler ile Hâk.Yusuf Zabun tarafından verildi.

Hâk.Yusuf Zabun Tepkisini "" "Ant-i kapitalist müslümânım" diyen adam değilmiydi bu...?
İllâ kendini batılı" jargonla" ifâde eden zihniyet..! Elhamdülillâh Müsümânım diyebilenlerin karşısında bir zavallı..!
"Post-modern Müslüm Gündüz"ün yeni "versiyonu" gibi bir şey olmasın. Anadoluda,"Kambersiz düğün olmazmış" derler.
Hem tadı çıkmaz.Tekmili birden orada yer almalılar. Gebertildiği için "Kırmızı Fularlı" kızı bulamazlarsa "kırmızı elbiseli" de olabilir.
Hem "Yürüyen adamın" yanında bir de "duran adam"olmalı..!
O da katılsın. Piyano çalan, ekmek alırken yolunu şaşırıp kendini kortejde bulan kişiler, mümkünse çocuklar, temîn edilmeli..! 
Hele hele " sapanlı teyze" olmazsa olmazımız..!
Elbet Ali Kalkancı ve Fadime Şahinlerde ileriki km.başlarında katılırlar. Onlar gelmese de hoş..!
İllâki, "potföyde" yeni "Fadimeler"ve "Kalkancılar" mutlaka vardır.

ihsan-eliacik-da-adalet-yuruyusune-katilacak.jpg

DİKKÂT KIŞKIRTICILAR İŞ BAŞINDA!

Bitime 180 km. yâ da 16 gün kala gõzlemlerim:

CHP'nin gayri monotonlaşan "adâlet" için İstanbul yürüyüşü çeşitli parodi, mizansenlerle günde ortalama 15-20 km.hızla devâm ediyor. Dile kolay 450 km.lik kitlesel bir yürüyüş...!
Buna rağmen fazla bir ses getirir mi? Bu bir tartışma konusu..!
Bir metrpolden başka bir metropole bu kadar uzun bir yürüyüş Türk demokrasisinde daha evvel görüldü mü bilmiyorum? Ancak; örneğini Kızıl Çin'de görmek mümkün...!
Orada sistemi ve hatda rejimi değiştirebilmek adına Mao'nun on bin adamıyla uzunca bir yürüyüşe çıktığı biliniyor. Elbetde ki, CHP'nin "İstanbul yürüyüşü"nden bir rejim veyâ sistem değişikliği anlamı çıkmaz.

Her ne kadar yürüyüş esnâsında bazı marjinal gurup yâ da kişilerin Sayın Kılıçdâroğlu'nun yanına kadar sokulup TV.lere görüntü vermiş olsalar bile.!


Bu durum sâdece sol tabanlı kitle partisi CHP'nin "Fetöcü, çetöcü ve bölücülere birlikte anılıyor olması nedeniyle Atâmızın partisine bir nakîse teşkîl eder.


Buna rağmen kanaatim odur ki; bu yürüyüşün "ana muhalefet partisi bir iş yapmıyor boş boş oturuyor "algısını yıkmak, kadrolara dinamizm getirmek biriken taban gazlarını almak, mümkün olursa bazı isteklerini iktidâra kabûllendirebilmekden öte bir manâsı yokdur.

Onlar da biliyor ki, "adâlet" yolda bulunan, yâda bakkaldan satılan bir şey değildir.
İçlerinde iki milyonluk telefon faturası ile yürüyen milletvekilleri olunca ister istemez akıllara bunlar da takılmıyor değil..!

CHP ne yapıp yapıp milletvekilinin etik olmayan bu töhmetinden kurtulmalıdır. En azından bendeniz böyle umuyor ve bekliyorum.

"CHP 'yi böyle bir sivil itâatsizliğe iten saikin tam olarak ne olduğu anlaşılamadan bu konuda müsbet yâ da menfi bir yorum yapmanın zorluğu ortada" diyenler de var. Saygı duymak gerekir.

Ohal döneminde Devletin güvenliğini de etkiliyebilen böyle bir yürüyüşün önceden izin alınmaksızın yapılıyor olması nedeniyle Savcılıklarca açılmış bir tahkikât var mı ? Bilmiyoruz.
Var ise; sonucuna göre daha doğru bir tahlîl yapmak mümkün olacakdır.

Şimdilik yürüyüş ara sıra protestolar olsa da sessiz sedâsız devâm ediyor. Yollara gübre dökmek,şehîd yakınlarının karşı sloganları, 15 temmuz afişleri, güzergâhdaki trafik tıkanıklığına sebebiyet derken,16 gün ve 270 km.geride kaldı. Yolun km. bazında çoğu geçilse de gün sayısı bakımından ancak, yarısı tamamlanmış gözüküyor.

Eylemin herhangibir üzücü hâle dönüşmemesi ve provakasyona gelinmemesi için bu husûsda kitleleri sükûnete çağırma ,sevk ve idâre etme açısından en önemli görev; Sayın Kılıçdâroğlu'na düşmektedir.


Yürüşün kitlesel nâhoş bir hâdiseye neden olmaksızın sona ermesi en büyük dilek ve temennîmizdir. 
"Halkı sokağa çağıran, oğlum tutuklandı" diye çığırtganlık yapan partili kadınlara bile aldırış etmeden bu yürüyüş bir an evvel suhûletle tamamlanmalıdır.

Bu konuda önceki senaryoları bilen halk hâliyle temkinli yaklaşıyor.
Gezide Müftü,Soma'da madenci karısı," Adâlet yürüyüşü"nde "Fetöcü" annesi.! Mizansen üzerine mizansen..! Niçin bu yola tevessül edilir bilmem ki? Hele hele referandum sırasında Tuncay Özkânı ve Prof.Mehmed Bekâroğlunu tūfeye düşürecek cinsden yapılanlar ortadayken..!


Üstüne üstlük halkı sokağa çağıran kadının CHP Ataşehir belediyesinin kadrolu elemânı olduğu iddiâsı gündemini korurken..!


Gezide Müftü,Soma'da madenci karısı adâlet yürüyüşünde "Fetöcü" annesi...! Bunların temcîd pilâvı gibi devâmlı ortaya sürülmesinin kime ne faydâsı olabilir?


Netice şu ki; "Adâlet yürüşü"nü adâvet ortamına sokmadan, bunun için ellerini oğuşturan iç ve dış mihrâklara fırsâd vermeden hitâma erdirilmesi dileği ile kalın sağlıcakla...! "" cümleleri ile dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.