İlk karadeniz hamsisi tezgahlarda yerini aldı

İlk karadeniz hamsisi tezgahlarda yerini aldı

1 Eylül'de balık avlanmasının yasağının sona ermesiyle vira Bismillah diyerek denize açılan balıkçı tekneleri umduğunu bulamadı. Amasra kentindeki balıkçılar tezgahlarındaki hamsiye 15 Türk Lirasına yer verdi.

Amasra’da 20 yılı aşkın süredir balıkçılık yapmakta olan Necmettin Yılmaz, av yasağından sonra balıkçı tekneleriyle istavrit, barbun, palamut, mezgit balıklarının avlandığını ve teknelerin az denilebilecek sayıda kasalarla döndüğünü söyledi.

Balıkçıların ilk kez çok az hamsiyle kıyıya geldiğini belirtti. Yılmaz,"Denize açılan balıkçılar maalesef tüm çeşitlerde az denilebilecek sayılı kasalarla dönebiliyor. Balıkçıların ağına şu anda en çok istavrit ve mezgit balığı gelse de o da sınırlı sayıda bulunuyor. Balıkçılarımız dün gece ilk kez hamsi ağlarına takıldı. Sadece 20-25 kasa avlanabilen hamsi, ilçede tezgahlarda yerin bulmuş oldu. Tabii balığın az olması fiyatları oldukça etkilemiş durumda. Şu anda hamsinin kilogramını maalesef 15 liradan satıyoruz. İlerleyen günlerde balığın bollaşmasının ardından fiyatların da düşmesini bekliyoruz" dedi.

Yılmaz, mezgitin 15 TL, istavritin 7,5 TL, uskumrunun 15 TL, çupra ve levreğin kilogramının da 30 liradan satıldığını dile getirdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.