Intel'in CEO'su güvenlik açıklarıyla ilgili ilk kez konuştu

Intel'in CEO'su güvenlik açıklarıyla ilgili ilk kez konuştu

Intel'in son haftalarda başını oldukça ağrıtan Meltown ve Steptre açığıyla ilgi Intel CEO'su ilk kez konuştu.

Intel, AMD ve ARM tarafından üretilen işlemcileri etkileyen Spectre ve Meltdown,siber korsanların hassas bilgilere erişmesine olanak tanıyor. Açıktan etkilenen işlemciler günümüzde kullanılan neredeyse tüm bilgisayar, telefon ve tabletlerde aktif olarak kullanılıyor.

Önceki haftalarda ortaya çıkan ve Intel'in başını oldukça ağrtan güvenlik açığı konusuyla ilgili ilk kez açıklama yapan Intel CEO'su Brian KrzanichCES 2018 tüketici elektroniği fuarında konuya değindi. Krzanich, konuşmasında, "Başlamadan önce, teknoloji endüstrisine söz konusu güvenlik açıklarına karşı gösterdikleri hızlı refleks için teşekkür etmek istiyorum; gerçekten fevkaladeydi." dedi.

Microsoft, Amazon, Google, Apple ve diğer şirketler de bu güvenlik açığının ortaya çıkmasının ardından güncellemeler yayınladı.

Krzanich, Intel'deki bir kaynağa dayandırılarak yapılan %90 oranında güvenli hale geldi haberi de teyit ederek güven tazeledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.