İnterneti Sarsan Siber Saldırı Hakkında Flaş İddia: Kameralar Üzerinden Yapıldı!

İnterneti Sarsan Siber Saldırı Hakkında Flaş İddia: Kameralar Üzerinden Yapıldı!

Siber güvenlik uzmanı Alper Başaran yaptığı açıklamalar ile beraber internet üzerinden son zamanlarda yapılan saldırıların ciddi olarak kameralar üzerinden saldırının yapıldığını iddia etti ve saldırının sadece kameralar yoluyla olduğuna değindi.

Siber güvenlik uzmanı Alper Başaran açıklamalarında tüm dünyayı ele geçiren ve ünlü sitelerde ciddi kayıplara ve maddi zarara neden olan siber saldırının dünyada binlerce sunucunun ciddi hasarlar alması ve binlerce verinin yok olmasına neden olduğunu ifade ederken Siber güvenlik uzmanı Alper Başaran açıklamalarında bu tür bir saldırının sadece ama sadece bir kamera ile yapıldığını ve internete bağlı olan kameraların kullanılarak tüm dünyada etkili olan siber saldırının temellerinin en üst düzeye ulaştığına değinildi.

Siber güvenlik uzmanı Alper Başaran açıklamalarından da anlaşılacak olduğu üzere kamera sistemlerinin tamamı ile hackerlara karşı korumasız olduğu ve hackerların kamera sistemlerini ele geçirmek adına attıkları bir takım adımlar sonucunda ciddi bir maddi kayba neden olduğu da ifade edildi. Uzmanlar kamera sistemleri üzerinde yer alan güvenliğin en kısa süre içerisinde daha yükseğe çıkarılması ve kamera sistemlerinin yazılımlarının güncellenmesini isterken yapılan bu saldırıların devam edecek olduğu ifade edilmekte.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.