iOS 9 iPhone'lerin Eski Cihazlarınada Gelecek

iOS 9 iPhone'lerin Eski Cihazlarınada Gelecek

iOS 9 Son surüm yeni nesil iphone'lerde güncelliğini alarak bi çok karışıklığa neden oldu . şimdi ise ios9 güncellemesi iphonenin tüm eski cihazlarına da gelecek iphone 4s dahil olmak üzere

Apple'ın tanıttığı yeni nesil mobil işletim sistemi iOS 9, iPad 2 ve iPhone 4S gibi eski cihazlarda da çalıştırılabilecek. Ancak bu durum yeni uygulamaların da bu tür eski cihazları destekleyeceği anlamına gelmiyor. Apple, iOS 9 ile birlikte üçüncü parti geliştiricilerin uygulamalarını kısıtlayabilmelerine olanak sağlayacak. Geliştiriciler, piyasaya sürecekleri uygulamaların sadece güçlü donanıma sahip cihazlarda çalışmasını sağlayacak şekilde kısıtlama yapabilecek. Buna göre yeni nesil uygulamalar için 64 bit işlemci zorunluluğu getirilebilecek. Bu politika değişikliğine göre bazı uygulamalar, A7 ve daha üzeri işlemciye sahip iPhone 5S, iPhone 6, iPad Air, iPad Air 2, iPad Mini 2 veya iPad Mini 3 model cihazlara yüklenebilecek.

Daha düşük kapasiteye sahip eski cihazlar ise, App Store'da yüksek sistem gereksinimine ihtiyaç duyan uygulamaları göremeyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.