İPEKBÖCEĞİ, GREEN CITY VE PANORAMA MİLLİ MARKA TRAMVAYLARIMIZIN ÜRETİCİSİ DURMAZLAR YURT DIŞINA AÇILDI

İPEKBÖCEĞİ, GREEN CITY VE PANORAMA MİLLİ MARKA TRAMVAYLARIMIZIN ÜRETİCİSİ DURMAZLAR YURT DIŞINA AÇILDI

Durmazlar Makine ile işbirliğine giderek başlattıkları yerli ve milli tramvay projesi ile Türkiye'de ilk defa % 50 yerli katkı ile 18 adet İpekböceği tramvayı üretti. Bu tramvaylar şu anda Bursa’da hizmet veriyor.

Uzun yıllardır raylı sistemlere büyük yatırımlar yapan Bursa Belediyesi, metro ve tramvay vagonlarının çok yüksek fiyatlarla yurt dışından alınmasından duydukları rahatsızlıkla 2010 yılında Durmazlar Makine ile işbirliğine giderek başlattıkları yerli ve milli tramvay projesi ile Türkiye'de ilk defa % 50 yerli katkı ile 18 adet İpekböceği tramvayı üretti. Bu tramvaylar şu anda Bursa’da hizmet veriyor.

Daha sonra Bursa Belediyesinin Hafif Metro aracı ihalesini de kazanarak % 60 yerlilikle 60 adet Green City marka LRT hafif metro aracı daha üretti. Bu araçlar da şimdi Bursa'da hizmet veriyor.

2-005.png

Durmazlar A.Ş, İpekböceği marka tramvayı ve Green City LRT araç üretimlerinden sonra Panorama milli markası ile yeni bir tramvay daha geliştirerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için 12 adet, Samsun Büyükşehir Belediyesi için 8 adet tramvay üretti bu araçlar da şimdi Kocaeli ve Samsunda hizmet veriyor. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesinin açtığı 30 adet tramvay ihalesini de kazanan Durmazlar, şimdi de ülkemizin Polonya’ya ilk tramvay ihracatını da gerçekleştirdi. Toplamda 24 Adet panorama tramvayı üretilerek 2020 yılında hizmete alınacak.

3-004.png

Benim asıl merak ettiğim, Türkiye'de Durmazlar, Bozankaya, Aselsan, Tülomsaş, Tüvasaş, Tüdemsaş, Asaş, vb. gibi metro aracı, tramvay, lokomotif, hızlı tren üretme yeteneği ve kapasitesi olan firmalarımız varken, 11.ci kalkınma planında 2023 yılına kadar % 80 yerli katkı ve milli marka raylı sistemler üretilecek kararları alınırken bazı Belediyelerimizin neden yurt dışından alım yapıyor.

Yerli ve Milli Durmazlar firmamızı tebrik ediyoruz.

İlhami Pektaş

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.