iPhone 6S ve iPhone 6 SPlus'ın Türkiye perakende satış fiyatları - iPhone 6S ve iPhone 6 SPlus Özelikleri

iPhone 6S ve iPhone 6 SPlus'ın Türkiye perakende satış fiyatları - iPhone 6S ve iPhone 6 SPlus Özelikleri

Bir süredir Apple Store üzerinden ön sipariş verebildiği iPhone 6S ve iPhone 6S Plus Türkiye genelinde tüketicilerle buluştu. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus beklendiği gibi lansmanın sonunda ortaya çıktı.

Bir süredir Apple Store üzerinden ön sipariş verebildiği iPhone 6S ve iPhone 6S Plus Türkiye genelinde tüketicilerle buluştu. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus beklendiği gibi lansmanın sonunda ortaya çıktı.

4 farklı renkle kullanıcılara sunulacak olan yeni iPhone'lara 3D Touch (3 boyutlu dokunuş) isminde de yeni bir özellik geldi. Bu özellik, sıkça yaptığınız eylemler için kısayol oluşturuyor ve ilk dokunuşla birlikte önizleme ve dokunmaya devam ettiğinizde sizi içeriğe yönlendiriyor.

Aslında 3D Touch çoklu dokunmatik özelliğinin ileri bir boyutu. Force Touch olarak da adlandırılan bu teknoloji ile siz ekrana uyguladığınız baskı düzeyinde ekranı kontrol edebiliyorsunuz. Örneğin arkadaşınız size mesaj içerisinde bir link gönderdi. Bu linki açmak yerine önizlemesini görmek istiyorsanız ekrana daha fazla baskı uyguluyor, yani sert dokunuyorsunuz. Apple bu teknolojiye 'Peek' adını vermiş. Apple iPhone 6s özellikleri Altın, gümüş, uzay grisi ve roze altın renk seçenekleriyle sunulan iPhone 6s; A9 çip, 3D Touch, ultra hızlı wireless, 12 MP iSight kamera ve iOS 9 gibi özelliklere sahip. Tasarımsal açıdan iPhone 6 ile aynı olan iPhone 6s güçlendirilmiş donanımı ve 3D Touch özelliği ile farkını ortaya koyuyor. Apple, her iki yılda bir duyurulan tüm “s” serilerinde olduğu gibi, iPhone 6s için de, performans anlamında büyük bir hamle yaptı.

iPhone 6s, 2 GB RAM ile geliyor.iPhone 6s, 2 GB RAM ve işlemci performansıyla iddialı! Apple, iPad Air 2 modeli ile ilk defa 3 çekirdekli bir işlemciye geçiş yapmıştı. iPhone 6s işlemcisi ise yine 2 çekirdekli bir yapıya sahip.  Cihazda iPad Air 2'de olduğu gibi 2 GB RAM kullanılıyor. iPhone 6s modeline Apple A9 işlemci eşlik ediyor. iPhone 6s grafik biriminde ise PowerVR GXA6850 yer alıyor. iPhone 6s, iPhone 6’ya göre biraz daha kalın bir yapıya sahip. Bu kalınlık muhtemelen 3D Touch teknolojisi ve Ion-X ekran kororumasından kaynaklanıyor.  iPhone 6s, 138.1 x 67 x 7.1 mm boyutlarına sahip. iPhone 6s, 4.7 inç büyüklüğünde 750 x 1334 çözünürlüğünde Retina HD ekran ile geliyor. iPhone 6s’in ekranı 326 ppi, 1400:1 kontrast oranı ve 500 cd/m2 maksimum parlaklık değerine sahip. iPhone 6S ve 6S Plus fiyatı ne  kadar? Türkiye satış özellikleri nedir? 4 farklı renkle kullanıcılara sunulan yeni iPhone'lara 3D Touch (3 boyutlu dokunuş)  özelliği bulunuyor.

Altın, gümüş, uzay grisi ve roze altın renk seçenekleriyle sunulan iPhone 6S ve 6S Plus ; A9 çip, 3D Touch, ultra hızlı wireless, 12 MP iSight kamera ve iOS 9 gibi özelliklere sahip. iPhone 6S ve 6S Plus arsındaki farklar satış fiyatı ve özelliklerini sayfamızda inceleyebilirsiniz... Apple, 2. nesil Touch ID parmak izi okuma teknolojisine iPhone 6s modelinde yer veriyor. Yenilenen Touch ID teknolojisi artık parmak izini daha hızlı okuyor. iPhone 6s, 3D Touch teknolojisi ile 3 farklı basınç seviyesi sunuyor! İlk olarak MacBook ve Apple Watch modellerinde karşımıza çıkan Force Touch teknolojisi, iPhone 6s ile bir sonraki aşamaya geçiyor. Apple, iPhone 6s ile 3D Touch adını verdiği yeni bir teknolojiye yer veriyor ve bu teknoloji 3 farklı dokunma şiddetine duyarlı şekilde çalışıyor.

Örnek olarak, 3D Touch ile bastırma şiddetine göre uygulamaların kısayollarına kolayca ulaşabiliyorsunuz. iPhone 6s'in bataryası iPhone 6'ya göre daha küçük olacak! iPhone 6s bataryası 1715 mAh değerine sahip. iPhone 6'nın en çok eleştirilen noktası olan pilde herhangi bir geliştirilmeye gidilmemesi, hatta pilin azaltılması yine tepki çekecek.iPhone 6s Plus ile iPhone 6 Plus Arasındaki Farklar Altın, gümüş, uzay grisi ve roze altın renk seçenekleriyle sunulan iPhone 6s Plus; A9 çip, 3D Touch, ultra hızlı wireless, 12 MP iSight kamera ve iOS 9 gibi özelliklere sahip. Karşılaştırmamızın ilk adımı cihazların tasarımıyla ilgili olacak.

Apple, her zaman olduğu gibi iPhone 6 Plus modelinde kullandığı tasarımı daha da geliştirerek iPhone 6s Plus modelinde de devam ettirmiş. Ekran boyutunun yine 5.5 inç olarak kaldığı iPhone 6s Plus modelinde iPhone 6 Plus modelinde kullanılan 6000 serisi alüminyumun aksine 7000 serisi alüminyum kullanılmış. Ayrıca iPhone 6s Plus, ayrıca ciddi miktarda çinko ile güçlendirilmiş. iPhone 6s Plus modelinde kasanın genişlik ve uzunluğı aynı kalırken, şu zamana kadar her zaman incelen tasarım ilk defa kalınlaştı. iPhone 6s Plus modelinde selefinde 7.1 mm olan kalınlık yerini 7.3 mm'ye bıraktı. 172 gr olan ağırlık ise iPhone 6s Plus modelinde daha da artarak 192 gr olarak karşımıza çıktı. Ayrıca iPhone 6s Plus eklenen bir yeni renk seçeneğiyle beraber Uzay Grisi, Gümüş, Altın ve Roze Altın olmak üzere 4 farklı renk seçeneğiyle karşımıza çıkıyor Apple iPhone 6s Plus modelinde iPhone 6 Plus modeliyle aynı ekranı sunuyor.

Ancak bazı yeniliklerle beraber. iPhone 6s Plus ekranı tıpkı selefinde olduğu gibi 5.5 inç büyüklüğünde 1080x1920 piksel çözünürlüğe sahip. Ayrıca bu ekran yine selefinde olduğu gibi 401 ppi keskinlik oranına sahip. 4K ekranlarla beraber bu değerler 800 ppi seviyesine kadar çıkmışken Apple'ın Retina ekranda ısrarcı olması piyasadaki rakiplerinden geride kalmasına sebep oluyor. Ayrıca ilk olarak safir ekran kaplamasıyla geleceği düşünülen iPhone 6s Plus, tıpkı iPhone 5S ve iPhone 6 Plus modelinde olduğu gibi parmak izine dayanıklı ve yağ tutmayan oleophobic ekran koruyucu cam ile geliyor. Ancak iPhone 6s Plus modelinin ekranını diğer ekranlardan ayıran özellik ise 3D Touch. Basınca duyarlı olarak gelen bu ekran ayrıca MacBook ve Apple Watch modellerinde yer alan Force Touch teknolojisine göre daha gelişmiş. Zira yeni sistem Force Touch'tan farklı olarak, 2 yerine 3 farklı basınç seviyesi sunuyor.iPhone 6 Plus ile iPhone 6s Plus modelleri arasındaki en büyük farklardan birisi ise kamera tarafında karşımıza çıkıyor.

Son dönemlerde akıllı telefonların kamera özellikleri ön plana çıkarılırken Apple'da bu konuda geride kalmadı. iPhone 6s Plus modelinde iPhone 6 Plus modeline göre kamera 8 Megapikselden 12 Megapiksele yükseltilmiş durumda. Birçok yeniliğe sahip olan yeni iSight kamera, oldukça iddialı. 4K video çekme yeteneğiyle beraber gelen iPhone 6s Plus, f/2.2 diyafram açıklığına sahip. Yine tıpkı selefinde olduğu gibi OIS destekli olan iPhone 6s Plus kamerası, çift tonlu LED flaş ile desteklenmiş durumda. Modelin ön kamerası ise Selfie akımına uyum sağlamış durumda. iPhone 6 Plus modelinde yer alan 1.2 Megapiksel çözünürlüğündeki ön kamera iPhone 6s Plus modelinde yerini Retina Flash ile desteklenen 5 Megapiksel çözünürlüğündeki kameraya bırakmış. iPhone 6s Plus modelinde yer alan ön kamera ayrıca HDR destekli ve 720p video çekme özelliğine sahip. Apple düzenlediği etkinlikte her zaman olduğu gibi teknik detay vermekten kaçındı.

Yani iPhone 6 Plus modelinde kullanılan A8 işlemci ile iPhone 6s Plus modelinde kullanılan A9 işlemci arasında ne gibi farklar var tam olarak bilemiyoruz. Fakat gelen bilgilere göre çift çekirdekli yapıya sahip olan Apple A9 işlemcisi 2 GHz hızında çalışıyor. Ayrıca Apple etkinlikte açıklamasa da RAM seviyesini nihayet 2 GB'a yükseltti. Dahili hafıza seçeneklerinde ise yine beklenilen verilmedi. 32 GB dahili hafıza seçeneğini yine kullanıma sunmayan Apple, iPhone 6s Plus tıpkı iPhone 6 Plus modelinde olduğu gibi 16, 64 ve 128 GB hafıza seçeneklerine sahip. 2915 mAh bataryaya sahip olduğu iddia edilen iPhone 6s Plus, iPhone 6 Plus modeli ile aynı kapasiteli bir pile sahip. Bu durumda Apple iPhone 6s Plus kullanıcılarına iPhone 6 Plus modeliyle benzer oranlarda kullanım süreleri sunacak gibi gözüküyor. Ayrıca Apple yeni modelinde yine NFC'ye yer verdi. iPhone 6s Plus elbette, yeni nesil LTE modem çözümlerini ve en yeni nesil kablosuz bağlantı teknolojilerini de bünyesinde barındırıyor.

iOS 9 ile gelecek olan iPhone 6s Plus, iPhone 6 Plus için de iOS 9 kullanılabilir olduktan sonra iki cihaz arasında çok büyük farklılıklar olmayacak.  iOS 9'un iPhone 6 Plus için kullanılabilir olmasından sonra iki cihaz arasında bariz farklar bulunmayacak ve yazılım alanında büyük bir fark hissedilmeyecek. iPhone 6S ve iPhone 6 SPlus'ın Türkiye perakende satış fiyatları ise şöyle:
iPhone 6s 16 GB: 3,099 TL
​iPhone 6s 64 GB: 3,499 TL
iPhone 6s 128 GB: 3,899 TL
iPhone 6s Plus 16 GB: 3,499 TL
iPhone 6s Plus 64 GB: 3,899 TL
iPhone 6s Plus 128 GB: 4,299 TL 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.