iPhone kullanıcıları Samsung sahipleri kadar mutlu değil

iPhone kullanıcıları Samsung sahipleri kadar mutlu değil

iPhone kullanıcıları, Samsung telefon sahiplerine göre daha mutsuz.

2016 yılından bu yana sosyal paylaşım ağı Twitter'da yayınlanan geri bildirimleri analiz eden yeni bir araştırmaya göre, iPhone kullanıcıları, bir Samsung cihazına sahip olanlar kadar telefonlarından memnun değiller.

Pazar araştırması firması LikeFolio, Apple ekosistemindeki olumlu düşüncenin son 12 ay boyunca hemen hemen aynı kalmasına rağmen Samsung, özellikle ilkbaharda Galaxy S8 ve S8+ ürünlerinin piyasaya sürülmesinin ardından önemli ölçüde daha iyi performans gösterdiğini belirtti.

Aşağıdaki grafikte de görebileceğiniz gibi, Güney Koreli firma geçen yıl Galaxy Note 7 fiyaskosu nedeniyle önemli bir düşüş yaşadı. Samsung'un 2016 yılına ait telefonu firma tarafından geri çağrıldı ve patlamaya ve yanmaya neden olan arızalı pilleri keşfettikten sonra tamamen toplatıldı.

Bununla birlikte Samsung, bundan sonra önemli ölçüde iyileşme sağladı ve Galaxy S8 serisi büyük bir fark yarattı.

Öte yandan Cupertinolu şirket Apple, bu yıllara kadar iPhone'da büyük çaplı bir revizyon yapmadı ve bu nedenle önümüzdeki aylarda Apple tarafından bir artış yaşanması muhtemel.

iPhone 7, çift kamera sistemini tanıtan Plus modelinin yanısıra, iPhone 6s ve iPhone 6'ya kıyasla çok az değişiklik getirdi ancak, şirketin payını artırmak için yeterli olmadı.

Bununla birlikte, OLED ekranı, yüz tanıma sistemi, dikey çift kamera, kablosuz şarj ve diğerleri gibi yükseltmeler ile tanıtan iPhone X'in piyasaya sürülmesi, Apple'ı daha da yükseltmeli.

Ayrıca, genel olarak Samsung'un tweet'leri iPhone'dakilere kıyasla açıkça daha pozitif ve, iPhone X bu sefer Apple'a öncülük etmek için yeterli olmayabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.