iPhone sizi fısıltınızdan tanıyacak!

iPhone sizi fısıltınızdan tanıyacak!

Apple, iPhone akıllı telefonlarına Siri ile fısıltılı konuşma özelliği getiriyor.

Apple, son zamanlarda dijital yardımcı Siri'nin bir kullanıcının fısıldayarak sesini sessizce algılayabilmesi için yeni bir teknoloji patenti aldı.

İlk olarak 2016'da başvuruda bulunan patent, sahibinin fısıltılı sözcüklerini otomatik olarak tanıyan ve buna göre tepki veren bir teknolojiyi açıklıyor. Apple böyle bir teknolojinin kullanışlı hale geldiğinde birkaç durumda işinize yarayacağını söylüyor.

Apple, dijital asistanınızla sessiz konuşmak çok mantıklı değil ancak, böyle bir özelliğin, iş arkadaşlarınızı rahatsız etmek istemediğinizde bir kütüphanede veya iş yerinde mantıklı olduğunu söylüyor.

Şu anda patent aşamasında

Apple, iPhone'un, fısıltı tespit etmek için konuşmanın genlik ve frekansını belirleme teknik yeteneklerine zaten sahip olduğunu ve sadece yazılım güncellemesi ile bunun olabileceğini söylüyor.

Fısıltılar, Siri'de bir dizi diğer özelliği de etkinleştirebilir, ancak bu noktada böyle güncellemeleri tartışmak için henüz erken. Bununla birlikte, sessizce konuştuğunuzda, başkasıyla paylaşmak istemeyeceğiniz hassas ayrıntılar da dahil olmak üzere, Siri'ye daha fazla bilgi verilebilir.

Fakat tipik olarak patentlerde olduğu gibi, ilk bakışta gerçekten mantıklı olmasına rağmen böyle bir özellik piyasaya sunulacağı konusunda garanti vermez. Bir sonraki iPhone modeli tanıtımının ve iOS güncellemesinin gelecek yıl olması bekleniyor. Bu nedenle Apple, fısıltı özelliği ile Siri'yi halka arz etmek istiyorsa, bunun için yeterli zamana sahip.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.