iPhone x nedir? iPhone x Türkiye fiyatı, özellikleri…

iPhone x nedir? iPhone x Türkiye fiyatı, özellikleri…

Apple 10.yılında sürprizler yapmaya devam ediyor. Dünya gündeminde herkes iPhone 8’i beklerken Apple bu akşam (12 Eylül) iPhone 8 ve iPhone x modellerini tanıtacak.

Herkesin dilinden düşmeyen bu telefon modeli iPhone x Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 8 ile eşzamanlı çıkması beklenen iPhone x modelinin yurt dışında satış fiyatı 999 dolar olarak belirlendi. Yurt dışında 999 dolar olan bu ürünü Türkiye’de 3.432 TL alarak yurt dışından satın alabilirsiniz.

Bu ürünün Türkiye’ye gelmesi, stopaj, vergiler vs. eklenirse Türkiye’de bu telefon modelinin ortalama yaklaşık bir ücretle; 4.125TL olarak satışa sunulması bekleniyor.

iPhone X’in Türkiye satış fiyatından bahsettik, şimdi ise gel gelelim bu canavarın özelliklerine;

  • 5,1 inç boyutunda olması beklenilen 1125 x 2436 piksel çözünürlüğündeki ekrana yazılım tarafında ise iPad Pro modellerinde gördüğümüz beyaz dengeleme için sunulan True Tone Display özelliği ekleniyor. Elbette 3D Touch özelliği de yer almaya devam edecek.
  • Batarya tarafında ise şu ana kadar Plus modelleri hariç 2000 mAh’inüzerinde batarya kullanmayan Apple’ın 10. yıl özel iPhone modelinde 3000 mAh civarında bir bataryaya yer vermesi bekleniyor.
  • İlk defa iPhone 7Biraz daha detaya inmek gerekirsemodelde uzun bir süredir kullanılan 12 Megapiksel çözünürlüklü kamera kullanacak.
  • Biraz daha detaya inmek gerekirsemodelde uzun bir süredir kullanılan 12 Megapiksel çözünürlüklü kamera kullanacak. 4K video kaydına olanak tanıyacak olan bu kameraların ikisi de ayrıca tıpkı Galaxy Note 8 modelinde olduğu gibi OIS destekli olacak.
  • iOS 11 ile piyasaya çıkacak olan 10. yıla özel iPhone modelinde parmak izi okuyucusu yani Touch ID artık yer almayacak. Face ID adıyla gelmesi beklenen yüz tanıma özelliğine sahip olacak olan iPhone X,  kilit açma, iTunes, App Store ve Safari otomatik doldurma gibi durumlarda Face IDkullanacak.

Fiyatı ve çıkış tarihi

12 Eylül günü resmi tanıtımının gerçekleştirileceği iPhone X999 dolardan başlayan fiyat etiketiyle satışa çıkması bekleniyor. 22 Eylül günü raflardaki yerini alması beklenilen modelin Ekim ayında da ülkemizde satışa başlaması öngörülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.