iPhone X satışları Apple'ı kara kara düşündürüyor!

iPhone X satışları Apple'ı kara kara düşündürüyor!

iPhone X'un satışları geçen iPhone'lara göre çok daha az olması, Apple'ı kara kara düşündürüyor.

Apple, 10. yıla özel model olarak iPhone X ile karşımıza çıkmıştı. Büyük beklentiler ile gelen iPhone X, kutusundan hızlı şarj destekli kablo ve adaptör ile çıkmaması ve ön kamerada beklenen performansı verememesi ile eleştirilmişti. Bu eleştiriler 999 dolar fiyattan dolayı biraz sert olmuştu.

Apple'ın büyük umutlar beslediği iPhone X, son açıklanan rakamlara göre firmada hüsrana yol açacak gibi görünüyor. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus çıkışını gerçekleştirdiğinde %72 gibi inanılmaz bir satış oranına sahipken, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'un toplam satışı %60 seviyesinde kaldı.

iPhone X tek başına ise %20 gibi çok az satış oranına sahip. Bunda, telefonun yeni özellikleri az sunmasından çok, yüksek fiyatı büyük rol oynuyor. Apple'ın bu yıl içerisinde iPhone X'un fiyatında indirim yapmayacağını belirtelim.

Apple'ın bu yüksek fiyat ile iPhone X'un satış rakamlarının %40 seviyesine bile çıkarması çok zor. Bakalım bu yılın sonunda tanıtılacak olan iPhone modeli Apple'ın yüzünü güldürecek mi?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.