Irak Dışişleri Bakanı “Türkiye Bizi Şaşkınlığa Düşürdü”

Irak Dışişleri Bakanı “Türkiye Bizi Şaşkınlığa Düşürdü”

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Türkiye'nin Başika'da asker bulundurmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Darbe girişiminde Türkiye'yi ve demokrasiyi desteklediklerini belirten Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, "Ancak Türkiye'nin karşılığının, beklediğimiz gibi olmaması karşısında  şaşkınlığa düştük. Türkler Başika'da bulunuyor. BM'de ve Arap Birliği’nde yaptığım konuşmalarda söyledim. Bu kabul edebileceğimiz bir şey değil. İç işlerimize karışılmasını şiddette reddediyoruz. Türk hükümeti, bizim devletlerarası ilişkilerin eyaletler veya valiler arasında değil, devletlerarasında olduğunu bilmeli." ifadelerini kullandı.

Irak ve Türk halkları arasındaki ilişkilerin en önemli unsur olduğunu söyleyen Caferi, "Irak halkı ve Türk halkı arasındaki ilişkileri takdir ediyoruz. Bence,  üstün gelecek olan da budur." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.