Irak ordusu, Kerkük’te operasyon komutanlığı kuracak

Irak ordusu, Kerkük’te operasyon komutanlığı kuracak

Irak'ta Doğu Dicle Operasyonlar Komutanı Fadıl Umran yaptığı açıklamada, “Federal hükümet, kentteki tüm güvenlik teşkilatlarını denetleyecek ve güvenlikten sorumlu olacak Kerkük Operasyon Komutanlığının kurulması için Irak ordusuna talimat verdi” ifadesin

Irak'ta Doğu Dicle Operasyonlar Komutanı Fadıl Umran yaptığı açıklamada, “Federal hükümet, kentteki tüm güvenlik teşkilatlarını denetleyecek ve güvenlikten sorumlu olacak Kerkük Operasyon Komutanlığının kurulması için Irak ordusuna talimat verdi” ifadesini kullandı.

Sputnik'in haberine göre Umran, Kerkük’ün, devriye araçlarının konuşlandırılmasını ve petrol sahaları, stratejik tesisler, resmi kurumlarla kentin giriş çıkışlarının korunmasını içeren bir güvenlik planına tabi olacağını bildirdi.

Irak ordusunun ülkenin güney, kuzey ve batısındaki 15 ilde 10 operasyon komutanlığı bulunuyor. Irak ordusu, federal polis ve onlara destek veren Haşdi Şabi milislerinden meydana gelen ortak güçler, 16 Ekim tarihinde Peşmerge’nin 2014’ten bu yana elinde tuttuğu Kerkük başta olmak üzere diğer tartışmalı bölgelere operasyon düzenleyerek burada kontrolü ele geçirmişti.

IŞİD’E OPERASYON SÜRÜYOR

Öte yandan Irak’ın Anbar kentindeki IŞİD operasyonu devam ediyor. Ortak Operasyonlar Komutanı Yahya Rasul, yaptığı açıklamada, ordu ve Haşdi Şabi birliklerinden oluşan güçlerin, Anbar’a bağlı Kaim ilçesinde, operasyonun başladığı perşembe gününden bu yana 75 IŞİD’linin öldürüldüğünü kaydetti.

Rasul, Irak güçlerinin, ilçeye bağlı köyler ve çevre bölgelerdeki önemli kurumların da olduğu geniş bir alanda hakimiyeti sağladığını söyledi.
Irak Savunma Bakanlığına bağlı Askeri Enformasyon Birimi de ordu ve Haşdi Şabi güçlerinin, Kaim ilçesinde Nezve, Nehye, Imari, Tazaliyye ve Retace köylerinin yanı sıra Hur köprüsü, Kaim tren istasyonu, vagon onarım fabrikası, Kaim Elektrik Santrali, Ukaz Gaz Santrali ile El-Meşari bölgesinde kontrolü sağladığını duyurmuştu.

Başbakan Haydar İbadi, perşembe günü, Anbar’a bağlı IŞİD’in ‘son kalesi’ Kaim’i geri alma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.