İş Arayanlara 5 Altın Tavsiye?

İş Arayanlara 5 Altın Tavsiye?

İş arayanlar için derlemiş olduğumuz dikkat etmeniz gereken 5 altın kural haberimizde...

1- Öncelikle mesleginizde gerçekten uzman olan bir kişinin yanında en az bir yıl ÜCRETSİZ çalışın. Yapacagınız işi çok iyi öğrenin.
Okulu bir yıl uzattıgınızı düşünün.
(Bir agaç bile iki yılda kök salıyor). 

2- Sabahları saat 05.00'de kalkın. Uyumayın. Allah'ın zikriyle meşgul olun. Gerekirse yürüyüş yapın ama asla uyumayın.

3- Düşündügünüz kadar degil, hakettiginiz kadar ücret alın. Aksi halde geçinemezsiniz. Bugünkü memurların işe girdikten sonra bu paraya çalışılmaz deyip, yada esnaf ve sanatkarların işlerini hakkıyla yerine getiremedikleri için geçim darlıgı içerisinde olduklarını hatırlatıyorum.  (Hadisi Şerif Meâli)
Maalesef bir çogu banka kredilerine esir olmuş.

4- Her gün Felak Suresinden gücünüz yettigince okuyun. Rızkınız yağmur gibi yağar. (Kaynak: Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi. Büyük Dua Kitabı. Son Sayfa) 

5- Yasini Şerif okunan niyetin karşılıgıdır. Her gün bir Yasini Şerif okuyun. Size denk bir iş bulmanız niyetiyle okuyun.

Allah'ın izniyle bir seneye kadar başlayacagınız yeni işinizde bizide duadan unutmayın.

Haber: Durmuş BAYSAL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.