IŞİD Bombacı Önce DHKP-C, Sonra EL KAİDE'ci Oldu

IŞİD Bombacı Önce DHKP-C, Sonra EL KAİDE'ci Oldu

Mersin ve Adana'da HDP teşkilatlarına dönük bombalı saldırının faili olduğu iddia edilen Savaş Yıldız'ın HDP binasına girerken kaydedilmiş görüntüleri geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Mersin ve Adana'da HDP teşkilatlarına dönük bombalı saldırının faili olduğu iddia edilen Savaş Yıldız'ın HDP binasına girerken kaydedilmiş görüntüleri geçtiğimiz günlerde yayınlandı.  2007 yılında DHKP-C örgütüne üye olmak iddiasıyla gözaltına alındığı açıklanan zanlının bombaları saldırıdan bir gün önce HDP'nin Mersin ve Adana'daki HDP teşkilatlarına yerleştirdiği duyuruldu.

Melih Gökçek, katıldığı programda canlı bomba olarak aranan Savaş Yıldız'ın PKK bağlantısını anlattı.

 

Gökçek, "Şu anda kaçtı; bu beyefendinin adı Savaş Yıldız. Kim bu Savaş Yıldız? 21 Haziran 2007'de gözaltına alınan DHKP-C'li Savaş Yıldız, savcılıkça serbest bırakıldı. Aynı yıl Ankara'da DHKP-C'ye bağlı Haklar ve Özgürlükler Cephesi'nin düzenlediği yürüyüşe katılan Yıldız, 16 Temmuz 2007'de tutuklandı. Bir süre hapis yattı, sonra çıktı. Yeniden 2014 yılında Van'da ortaya çıktı. El Kaide'ci olduğu ortaya çıkan Yıldız, hakim kararıyla serbest kaldı. DHKP-C'liydi, 7 yıl sonra El Kaide'ci oldu. DHKP-C'li Savaş Yıldız, Adana ve Mersin'deki bombalı saldırılarla yeniden ortaya çıktı. Yıldız, bu kez kendisine IŞİD'ci süsü verdi. Saldırılardan 2 ay önce sosyal medyada IŞİD'ciymiş gibi bir hesap açtı. Paralel yapıyla HDP de anlaşmış gibi; terörist IŞİD'ci diyerek hükümeti hedef gösterdi. Önce DHKP-C, sonra El Kaide'ci, sonra da IŞİD'ci; bunu kastediyorum. Demek ki neymiş; bu işin arkasında PKK varmış." değerlendirmesinde bulundu.

Alınan bilgilere göre; ateist ve uyuşturucu bağımlısı olan Yıldız'ı IŞİD'li gösteren HDP ve PKK, 'IŞİD, Türkiye'de destekleniyor' algısını oluşturmak istiyor.

PKK, seçimlerden önce HDP’nin oy oranına 'kanlı eylemleri'yle destek veriyor. Diyarbakır ve Ankara patlamasının faillerinin de İŞİD görünümlü PKK'lı eylemcilerin çıkması PKK'nın algı çalışmasını kanıtladı.

Haber Seyret/ Medine Gülbe

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.