İşin rengi değişti

Mesele Rusya'yla iyiydik kötü olduk meselesi değil. Bence Türkiye Suriye denkleminde, hem sahada hem de masada çok ciddi başarılı adımlar attı. Harekatlarının karşısında kimse duramadı. Kimse de yüksek sesle 'çık' diyemedi. Masada da Hem ABD hem Rusya Türkiye'nin koyduğu şartlara 'tamam' demek zorunda kaldı. Uydular, uymadılar, o ayrı konu. Zaten Türkiye son bir kaç gündür, uyarısını yapıp duruyordu.

Rusya bu uyarıyı test etmek istedi. İdlib'de rejimin Türk mevzilerini top atışına tutmasının sebebi bu. Ama bunu yapmakla rejim, cami duvarına işedi. Bakalım Türkiye ne yapabilecek diye merak ediyorlar. Türkiye'nin onların bu merakını gidermesi lazım. Başka yolu yok. Yoksa Rusya ve Suriye BAAS Rejimi İdlib'i hem yerle bir edecekler, hem baştan başa istila edecekler, hem ılımlı muhalefeti (SMO dur bu) ezecekler, hem de Türkiye'yi madara etmiş olacaklar.

Geçenlerde Rus askerleri bir bölgeye doğru ilerlerken ABD askerleri önlerini kesti. Ne onlar ilerleyebildi ne Amerikalılar geri adım attı. Ama çatışmaya bir parmak kalmıştı. Suriye'de öyle bıçak sırtı bir durum vardır ki herhangi bir devlet bir diğerine savaş 'ilan' ettiği takdirde gerisi çorap söküğü gibi gelir. O ateş de tüm dünyayı sarar. Bunu herkes biliyor.

Onun için hiç kimse blöf yapmıyor. Türkiye de blöf yapmadığını gösterecektir. İlk tepkiler bu yönde. Madem ok yaydan çıktı bir kere, nereye varacaksa oraya varacak artık. Bakalım hangi taraf göze alınması gerekeni göze alamayacak. Eski ezik Türkiye'nin yerinde yeller estiğini herkes gördü. Gerçi hala o politikayı sürdürelim yanlıları vardır. Ama etkili değillerdir. Artık herkes bilecek ki Türkiye ciddiye alınması gereken dişli bir rakiptir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.