İskender'un Belediye Meclisi Koku Sorununu Görüşüyor

İskender'un Belediye Meclisi Koku Sorununu Görüşüyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde kokunun biyolojik atıklardan kaynaklandığı belirtildi.

İskenderun Belediye Başkanı Yapmış olduğu açıklamada tesisten çıkan 80 bin ton atığın imha edilmesinden kaynaklanan bir koku çıktığını belirtti.Koku ile ilgili şu açıklamalarda bulundu,"Bu dışkılar arıtmadan gelmiş, çöplük alanına yakın noktaya atmışlar. Bugün oradaki alana gidip hep beraber bakalım, belki 50 bin 80 bin ton dolmuş, üstü kabuk bağlamış. En ufak bir yağmurda, toprağa sızıntı yapıyor koku felaket, yani oradaki adliye lojmanı da savcısı da tepelerde oturan oradaki vatandaşlar da haklı olarak şikayet ediyor."

Hatay Belediyesi'ne sitemde bulundu,"Büyükşehir bu nedenle 'ben bunların parasını ödemem' diyor. Fabrikanın ise 'bunları alayım, gübre yapayım, enerjiye çevireyim' teklifi var ama para istiyor. Biz de Büyükşehire diyoruz ki; bu toplumsal bir olay, 2014'ten önce dökülmüş olabilir. Ama sorunun çözülmesi lazım. Üzerinde dolguyla, betonla veya toprakla kapatmamız lazım. Bütün mesele bu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.