İslam ülkeleri Erdoğan'ın çağrısıyla toplanıyor

İslam ülkeleri Erdoğan'ın çağrısıyla toplanıyor

Müslüman dünyanın beraber hareket edemeyişinden cesaret alan İsrail, İslam'ın ilk kıblegâhında istediği gibi at oynatıyor.

Kutsal topraklardaki siyonist zulmüne karşı tek ses olma vakitı geldi. İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye 57 ülkenin dışişleri bakanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyesıyla yarın İstanbul'da buluşacak.

İslam aleminin paramparça durumundan faydalanan siyonistler, ilk kıblegâh Mescid-i Aksa’yı istediği vakit Müslümanlara kapatıyor. 1,6 milyarlık İslam dünyası arasında dayanıklı bir dayanışma olmayınca, işgalci İsrail’in mübarek topraklarda işlediği cinayetlerin hesabı sorulamıyor. Filistin’de insanları katletmeye devam eden siyonist yönetim, bir yandan Harem-i Şerif’in altını tünellerle oymaya devam eder iken bir yandan da Yahudi fanatikleri kümeler durumunda mabede taşıyıp Aksa’yı taciz ettiriyor.

BİZİMLE ALAY EDİYORLAR

Hazreti Muhammed’in (s.a.s.) miraca yükseldiği mübarek yerde Müslümanlar haftalardır cuma namazı eda edemedi. İsrail polisinin dipçik gölgesi altında müminler, namazlarını Aksa çevresindeki sokaklarda kılmaya çalışıyor. İslam’ın en büyük 3. mescidini canı istediği vakit kapatıp canı istediği vakit ‘açar gibi’ yapan siyonistler, dünya Müslümanlarıyla alay etmeye devam ediyor. Böyle bir ortamda İslam ülkeleri, Türkiye’nin davetiyesıyla yarın mühim bir dorukde buluşacak. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) delegesi ülkelerin dışişleri bakanları, İsrail zulmüne karşı hareket tarzını saptamak üzere yarın İstanbul’da biraraya gelecek.

AYNI DİLİ KONUŞMAK İÇİN

İİT delegesi 57 ülkenin dışişleri bakanlarını buluşturacak doruk, 1,6 milyar nüfuslu Müslüman dünyanın İsrail’e ortak reaksiyonsini yansıtacak. İİT Zirve Dehemmiyet Başkanlığı’nı ve İcra Komitesi Başkanlığı’nı yürütmekte olan Türkiye, İslam dünyasının yekvücut hareket etmesi amacıyla isteğini meydana koydu. Zirve direktifi, Kudüs’te İsrail imzalı provokasyonlar ardından krizin çözümü amacıyla çabalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

Kudüs’teki siyonist barbarlığın ele alınacağı doruk, İsrail’e karşı ortak tavır saptama ve Müslümanların aynı dili konuşması yolunda en mühim fırsat olacak. Toplantının ardındannda Müslüman dünyadan İsrail ve uluslararası topluma davetiye yapılacak. Alınacak kararlarda, Kudüs’ün statüsünün korunması konusu ile ilgili net mesaj verilmesi bekleniyor. Müslüman dünyanın Kudüs’te yaşanan ilerlemelere sessiz kalmaması gerektiği beklentileri yönünden verilebilecek bu mesaj büyük ehemmiyet taşıyor.

TEK TEK ARADI

İİT Dışişleri Bakanları Toplantısı, devre başkanı Türkiye’nin davetiyesıyla İstanbul’da yarın Swiss Otel’de yapılacak. Dışişleri Bakanları’nın öğleden ileri toplantısı evvel öğleden evvelce de İcra Komitesi üst seviye memurları biraraya gelerek hususları detaylı olarak çalışacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direktifleri tarafında gerçekleştirilecek doruk amacıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hafta süresince İcra Komitesi delegesi ülkelerin dışişleri bakanlarıyla telefon görüşmesi yaptı. Çavuşoğlu muhataplarına, Kudüs’te yaşananları değerlendirmek ve İsrail’e ortak reaksiyon vermek üzere biraraya gelinmesinin ehemmiyetini anlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.