İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı.

Kemerburgaz Üniversitesi kurulduğu 2011 yılında 2015 yaz tatili sonunda ilk mezunlarını vermede heyacan yaşadı . ilk mezunlarını veren Kemerburgaz Üniversitesi Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ tarafından cübbesi giydirilerek rektörlük görevine başladı.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, bu yıl Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi bünyesinde ilk lisans mezunlarını, Meslek Yüsekokulu bünyesinde ise ilk önlisans mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde ayrıca Prof. Dr. Çağrı Erhan, düzenlenen devir teslim töreniyle İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ tarafından cübbesi giydirilerek rektörlük görevine başladı.

Törende konuşan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, “2011 yılında Kemerburgaz Üniversitesi’nde kurucu rektör olarak göreve başladığımdan bu yana tam 4 yıl oldu. Bu kadar kısa zamanda üniversite gerçekten çok gelişme gösterdi” dedi. Bu gelişmelere tanıklık etmenin mutluluk verici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Üçtuğ, “Bugün mezunlarla birlikte okuldan ayrılıyorum. Onlar yeni bir hayata doğru yelken açıyorlar. Kurucusu olduğunuz ve tek başınıza başlayıp bir noktaya getirdiğiniz bir üniversitenin mezunlar vermesi, bu gençlerin hayata atılması ve yaşamın birer parçası haline gelmesi gerçekten beni çok gururlandırıyor” diye konuştu.

“ONUN ATTIĞI TEMELLERİ BİZ DE İLERİYE GÖTÜRECEĞİZ”
Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’dan görevi devralan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, “İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi olarak 2014 – 2015 öğretim yılında lisans düzeyinde ilk mezunlarımızı verdik. Bundan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. İşte bu gurur tablosunu ailelerimizle, hocalarımızla ve idari personelimizle beraber yaşıyoruz” dedi. Kurucu Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’a teşekkür eden Prof. Dr. Erhan, “İnşallah onun attığı temelleri biz de ileriye götüreceğiz ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’ni sadece Türkiye’de değil Avrupa’da ve dünyada da bilim alanında hak ettiği yere taşımaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

“BİZLER İÇİN GURUR KAYNAĞI OLACAKSINIZ”
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, ilk lisans mezunlarının gerek girişimci gerekse profesyonel olarak hem üniversite hem de aileleri için birer gurur kaynağı olacaklarını belirterek, iş dünyasında başarı konusunda ipuçları verdi. “İnsanları ölümsüzleştiren şeyin, arkasında bıraktığı eserler olduğuna inanıyoruz” diyen Altınbaş, “Sizin de çağın ötesinde kalıcı eserler bırakmak için tüm gücünüzle çalışacağınızdan şüphe duymuyoruz. Mezun oluyorsunuz ancak sürekli ilerlemeye devam edeceksiniz. İş dünyasında ayakta kalmak sürekli kendini geliştirmek ve araştırmacı olmakla mümkün” dedi. 

Törende konuşan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü Mezunu Müge Gürle, “Mezun olduk, ben fakülte birincisi oldum. Büyük sevinç yaşıyoruz. Umarım her şey daha da güzel olur. Daha iyi yerlere geliriz” ifadelerini kullandı.

“Altınbaş tarafından zaten daha önceden bir bursum vardı. Bu burs sayesinde burada daha fazla kendimi gösterme fırsatım oldu” diyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Takı Tasarım Bölümü Mezunu Caner Güngör ise “Vakkas Altınbaş’ın sunduğu bir iş ile şu an benim için Kıbrıs gözüküyor. Hem eğitim hem iş imkanı sunacaklarını söylemişlerdi, gerçekten öyle de oldu. Şimdi iş için yola çıkıyoruz” dedi. 

Öğrenciler, aileler ve akademisyenlerin duygu yüklü anlar yaşadığı mezuniyet törenine İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Altınbaş Ailesi üyeleri katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.