İstanbul'da Hekimler,Doktorlar,Hemşireler İş Bırakma Eyleminde !

İstanbul'da Hekimler,Doktorlar,Hemşireler İş Bırakma Eyleminde !

Ülke genelinde sağlık çalışanlarının ücretlerinde ciddi düşüşlerin meydana geldiğini belirten Arslan, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının Eylül ve Ekim aylarındaki döner sermaye ek ödemelerinin yüzde 60-70 oranlarında..

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde toplanan asistan doktorlara, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları da destek verdi. "Güvenli bir gelecek için emeğimize, toplum sağlığı için eğitimimize sahip çıkıyoruz" yazılı pankart açan sağlık çalışanları, "performansa hayır eğitime evet", "nitelikli eğitim istiyoruz", "fazlasını değil hakkımızı istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

"HEKİMLERİ PARA KAZANMA UĞRUNA MESLEKİ ETİK İLKELERDEN UZAKLAŞTIRIP..."

Daha sonra topluluk adına Doktor Samet Murat Arslan konuya ilişkin hazırlanan basın açıklamasını okudu. Arslan, sağlıkta dönüşüm adı altında getirilen performans sisteminin aslında sağlık çalışanlarının hakkına göz diken bir sistem olduğunu ifade ederek, bu sistemin hekimleri para kazanma uğruna mesleki etik ilkelerden uzaklaştırıp tüccar mantığı ile düşünmeye zorladığını ve sağlık kurumlarını da ticarethanelere dönüştürdüğünü ileri sürdü.
 

Ülke genelinde sağlık çalışanlarının ücretlerinde ciddi düşüşlerin meydana geldiğini belirten Arslan, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının Eylül ve Ekim aylarındaki döner sermaye ek ödemelerinin yüzde 60-70 oranlarında kesintiye uğradığını ifade etti. Hastane yönetimi ile yaptıkları görüşmede kendilerine, 'tüm sağlık çalışanlarının az çalıştığı, daha çok çalışmaları takdirde döner sermaye ücretlerinin eskisi gibi olacağı' şeklinde açıklama yapıldığını aktaran Arslan, "Fakat işin aslı ne biz daha az çalıştık, ne de bu durum sadece Okmeydanı'na özgü. 2015 yılı Mayıs-Ekim arası tüm aylarda bakılan hasta sayısı, yapılan ameliyat sayısı ve hastanenin elde ettiği toplam geliri karşılaştırdığımızda, bu açıklamanın gerçek dışı olduğunu gördük" diye konuştu. Arslan benzer durumun Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları, Haydarpaşa Numune ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'nde de yaşandığını belirtti.

"SÜRESİZ İŞ BIRAKACAĞIZ"

Açıklamada son olarak asistan hekimlerin; 'eğitim hakkı', 'güvenli çalışma ortamı' ve 'emeklerinin karşılığı olarak sabit gelir' gibi talepler içeren 10 madde açıklandı. Asistan doktorlar, taleplerinin karşılanmaması durumunda süresiz bırakacaklarını açıkladı.

TALEPLER...

Bu taleplerden bazıları şöyle; "sabit ek ödemenin 2 katına çıkarılarak genel bütçeden karşılanması ve emekliliğe de yansıtılması için bir an önce gerekli yasal düzenlemelerin yapılması,haftanın iki yarım gününün eğitime ayrılması ve belirli aralıklarla asistan komisyonunun belirleyeceği şekilde ortak eğitim oturumlarının buna entegre edilmesi, yıldızlı poliklinik adı altında asistanların tek başlarına poliklinik hizmeti vermesinin önüne geçilmesi, çalışan sağlığı ve güvenliğinin sağlanarak, sağlık çalışanlarına şiddet olaylarının engellenmesi"

Doktorlar ve onlara destek veren sağlık çalışanları açıklamanın ardından hastane bahçesinde sloganlar atarak yaptıkları yürüyüş sonrası eyleme son verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.