İşte Grip ve Nezleden Korunmanın Yöntemleri !

İşte Grip ve Nezleden Korunmanın Yöntemleri !

​Kış aylarının gelmesiyle vatandaşlarda nezle ve grip hastalıkları da görülmeye başlandı. Özellikle kalabalık ortamda hızla yayılan hastalıklara yakalanan vatandaşlar genellikle evde kendi yöntemleri ile iyileşmeye çalışıyor.

Grip ve nezle olanlar için uyarı yapıldı. Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi KBB uzmanı Op. Dr. Ali Şişman "Ateşi olan bir kişinin kat kat sarılarak terlemeye yöneltilmesi yanlış bir yöntemdir" dedi. Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Ali Şişman, kış aylarının gelmesiyle toplumun birçok kesiminde görülen grip ve nezle hastalıklarıyla mücadele konusunda doğru bilinen yanlışlar konusunda uyarılarda bulundu.  

Kış aylarının gelmesiyle vatandaşlarda nezle ve grip hastalıkları da görülmeye başlandı. Özellikle kalabalık ortamda hızla yayılan hastalıklara yakalanan vatandaşlar genellikle evde kendi yöntemleri ile iyileşmeye çalışıyor. Ancak uygulanan yanlış yöntemler ise, vatandaşların ufak bir hastalıklarının daha ciddiye dönüşmesine neden oluyor. Özellikle evlerde bulunan ilaçları uzman tavsiyesi olmadan kullanan vatandaşlar, farklı sağlık sorunları ile de karşılaşabiliyor.

Bu konuyla ilgili uyarılarda bulunan Op. Dr. Ali Şişman, kalabalık ve havasız ortamlarda grip ve nezle hastalıklarının yayılmasının daha hızlı olduğuna dikkat çekti. Nezle ve gribin damlacık yoluyla yayıldığını aktaran Şişman, “Hastalığa neden olan virüsler, hasta olan kişinin öksürmesi, aksırmasıyla çevreye yayılırlar. Bunlar yayıldığı zaman belirli bir zaman ortamda havada asılı kalırlar.

Kapı kolları,cep telefonları ve ortamdaki diğer eşyaların üzerine sinebilirler.Bunlarla temas eden sağlıklı bireyler hastalığa yakalanırlar. Bundan kurtulmak için ellerimizi sık sık yıkamalı,hasta olan kişiler tek kullanımlık mendiller kullanmalıdır. Bu hastalıkların artmasının bir diğer nedeni ise, uykusuzluk, yorgunluk, sigara içimidir” dedi.

“ATEŞLİ HASTAYI KAT KAT GİYDİRMEYİN”

Hastalıklarda vatandaşlar tarafından yapılan yanlış tedavi yöntemlerinden de bahseden Şişman, şöyle devam etti: “Ateşi olan bir kişinin kat kat sarılarak terlemeye yöneltilmesi yanlış bir yöntemdir. Biz, 39 derece ateşi olan bir hastanın sarılmasını değil, üzerindeki kıyafetlerinin de çıkarılıp, boyun, koltuk altları ve kasıklardan geçen büyük damarları soğutmaya çalışırız.

Halkımızın yaptığı en büyük yanlış ise ufak bir halsizlikte evde bulunan antibiyotiği içmesidir. Uzman tavsiyesi olmadan antibiyotik kullanmak doğru değildir. Kaldı ki virüslerde antibiyotiğin hiçbir etkisi yoktur. Antibiyotik ne zaman kullanılmalıdır?

Viral hastalıklar nesle ve grip yaklaşık 1 haftada düzelir. Düzelmediği zaman sinüzit, kulak ve bademcik iltihabı olur.
Viral hastalıklar bakteriyel hastalığa dönüştüğü zaman antibiyotik kullanmak gerekir.” Şişman, hastaların kendi yöntemleriyle iyileşmeye çalışmaması gerektiğini ve mutlaka uzmanların yönlendirmesine göre tedavi süreçlerini sürdürmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.