İşte PUBG'nin püf noktaları...

İşte PUBG'nin püf noktaları...

Son zamanların en çok oynanan oyunlarından olan PUBG'nin püf noktaları en çok araştırılan oyun konuları arasında yer alıyor. Peki oyunun püf noktaları için ne yapılmalı? İşte detaylar...

Webtekno'dan Yasin Eren Dursun'un haberine göre, PUBG oyununda daha başarılı olmak için bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. 

DÜRBÜNE HÂKİM OLMAK

4x yakınlaştırmalı dürbün, oyundaki hemen hemen her silaha takılabilen ve uzaktaki rakipleri avlamayı kolaylaştıran bir eklenti olarak karşımıza çıkıyor. Peki hiç dürbünün üzerindeki çizgilerin ne anlama geldiğini veya hangi mesafelere denk düştüğünü merak ettiniz mi?

Okun ucu: 100 metre,

Okun ortası: 200 metre,

Sapın ucu: 300 metre,

1. çentik: 400 metre,

2. çentik: 500 metre,

3. çentik: 600 metre,

HAREKETLİ HEDEFLER NASIL VURULUR

Bu maddenin püf noktası, hedefinizle aranızdaki mesafe. Bu mesafeyi tayin etmeniz için herhangi bir taktik bulunmuyor. Mesafeyi kestirmek tamamen sizin tecrübenize kalmış bir durum.

Hedefiniz yaklaşık 100 metre uzaktaysa, hemen önünde koşan birisi varmış gibi koştuğu yöne doğru ateş edin.

Hedefiniz yaklaşık 200 metre uzaktaysa, hemen önünde koşan iki kişi varmış gibi koştuğu yöne doğru ikinci kişiye ateş edin.

Eğer ilk merminiz hedefi vurmadıysa, bu mermiyi baz alarak nereye ateş etmeniz gerektiğinizi ayarlayın. Bu yöntem el alışkanlığı olarak sizde gelişecektir.

Farklı silahlar farklı mermi gidişatları demektir. Elinizde 7,62 mm mermili bir silah varsa merminiz daha düz ve uzağa, 9 mm mermili bir silah varsa merminiz çok daha eğimli ve kısa bir mesafeye gidecektir.

NASIL DAHA İYİ NİŞAN ALINIR?

Farenizin DPI (inç başına nokta) değeri burada gerçek anlamda önem taşıyor. Oyuncu farelerinden birisine sahipseniz DPI ayarınız yüksek ihtimalle farenizde bulunuyordur. Uzaktaki hedefleri nokta atışıyla vurabilmek için dürbünü açtığınızda (keskin nişancı silahınızda) düşük DPI değerine geçiş yapın.

Dürbününüzü açtığınızda Shift tuşuna basılı tutarsanız nefesinizi tutarsınız ve çok daha isabetli bir atış gerçekleştirebilirsiniz.

İSABETLİ ATIŞ NASIL YAPILIR?

Yakın mesafe çatışmalarda Red Dot veya Holographic dürbün tiplerini tercih etmeniz, savaş alanını görmeniz ve daha iyi bir atış yapabilmeniz için yararınıza olacaktır.

Bir duvarın veya engelin arkasına saklandığınızda Q ve E tuşlarıyla sadece başınızı dışarı çıkararak ateş edebilir ve daha küçük bir hedef hâline gelebilirsiniz. Üst üste aynı yerde gözükmemeye dikkat edin.

Tam otomatik silahları kullanıyorsanız geri sekmeye dikkat edin. Çok uzun süre ateş etmeyin zira silah kontrolden çıkabilir. Bunun yerine kısa kısa ama seri atışlar yapmayı deneyin. Silahınızı tek mermi moduna almanızın da isabet oranınıza katkısı oldukça fazla.

pubg2.png

KEDİNİZİ GELİŞTİRİN

Farenizin DPI değerlerine, silahların sekmelerine, mermilerin gidişlerine alışabilmek için 10-20 belki de daha fazla oyun boyunca Pochinki, Okul, Hacienda gibi kalabalık yerlere atlayın ve direkt çatışmaya girin.

4 kişilik takım oyunlarına tek başınıza (solo) girin. Bu sayede çok daha fazla rakiple tek başınıza mücadele etme fırsatını yakalayacak ve pratik yapabileceksiniz.

Bu süreçte çatışmalardan kaçmayın, çatışmaların ortasına son sürat giriş yapıp etrafı dağıtan agresif oyuncu siz olun. Rakibinize beklemediği anda beklemediği yerden saldırın.

Yukarıda bahsettiğimiz taktikleri uygulayarak oyundaki sıralamanızı her geçen gün yükseltebilir ve çorba parası çıkarmaya her maç ile bir adım daha yaklaşabilirsiniz ancak unutmayın ki bu taktiklerin sizi en üst seviyeye taşıyacağına dair bir garanti yok. Bundan sonrası sizin oynama becerinize kalmış.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.