İsveç'te Olaylı Gün 4 Gözaltı Var

İsveç'te Olaylı Gün 4 Gözaltı Var

Kuzey Irak'ta F-16'ların hava harekatını propaganda etmek isteyen bir grup PKK' lı, İsveç Polisine saldırdı. 4 PKK Üyesi İsveç'te gözaltına alındı.

Kuzey Irak’ta PKK hedeflerine yönelik hava saldırısını protesto etmek için Türkiye'nin Stockholm büyükelçiliği önünde gösteri yapan PKK Üyesi 4 kişi, ''Polise saldırdığı'' gerekçesiyle gözaltına alındı.

İsveç devlet radyosu EKOT'a açıklamada bulunan Stockholm Emniyet Müdürlüğü Polis Şefi Lars Byström, Türk konsolosluğu önünde gösteri yapan 4 kişinin polislere ve arabalarına taşlarla saldırdığını, ses bombası attığını belirtti.

Saldırganların etkisiz hale getirilerek gözaltına alındığını ve sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldüklerini  anlatan Byström, polis araçlarında maddi hasar meydana geldiğini kaydetti. 

Öte yandan, bugün öğleden sonra 150 kişilik PKK Üyesi, İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türk Büyükelçiliği'nin önünde  PKK lehine eylem yaparak, slogan attı.

Bu olay üzerine, Türk bayrakları taşıyan gurbetçilerin oluşturduğu  50 kişilik grup da Türk Büyükelçiliği'nin önünde toplandı. İsveç polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı büyükelçilik önünde, iki grup birbirine yaklaştırılmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.