İyi Parti'ye kötü haber!

İyi Parti'ye kötü haber!

Akşener'in kurduğu İyi Parti için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verildi.

MHP’den ihraç edildikten sonra İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener’e sürpriz bir şekilde yargı yolu göründü.

Akşener’in Partisi İyi Partinin kapatılması için için Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede TAY-DER, İYİ Parti’nin isminin Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğunu iddia etti. Dilekçede parti isminin Oğuz Türkleri Kayı Boyu’nun simgesine benzemesine dikkat çekilerek, İYİ Partinin kapatılması talep edildi. TAY-DER'in avukatı Ela İlden kapatma davasına ilişkin hazırladığı dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sundu. Yine dernek kapatma davası dilekçesinde, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanununun 96’ıncı maddesine göre tarihte Türklere mal edilen herhangi bir simge ya da bayrağı parti logosu olarak kullanmasının kesin şekilde yasak olduğu belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.