İzmir Bayraklı Smyrna Meydanı'nda 2123 Kişi Zeybek Oynadı

İzmir Bayraklı Smyrna Meydanı'nda 2123 Kişi Zeybek Oynadı

İzmir Bayraklı Smyrna Meydanı'nda Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında toplamda 2123 vatandaşın bir Türkiye haritası oluşturduğu ve arkasından zeybek adlı yöresel oyunu oynadıkları açıklandı.

Bayraklı Belediyesi tarafından vatandaşların bir arada birlik ve bütünlüğü korumak ve bunu tüm dosta düşmana göstermek adına yurtiçi ve yurtdışında gerçek olmak üzere 2123 kişinin hareketlere tam uyum sağlayacak ve renk birliğini bozmayacak şekilde zeybek oyununu oynadığı ve bu kişilerin Türkiye haritasını birebir temsil ettiklerinin açıklamasında bulunuldu.

İzmir Bayraklı Smyrna Meydanı'nda oynanan zeybek vatandaşlar tarafından da sürekli olarak kameralara alınırken bir çok vatandaş duygusal anlar yaşadı, yaşanan bir takım darbe olaylarından hemen sonra vatandaşların birliğini ve bütünlüğünü ayrıca beraber olduklarını bu tür yöresel halk oyunları ile tüm dünyaya gösterdikleri ifade edildi. İzmir'de yarın yapılacak olan etkinliklerde terör şüphesi olması dolayısı ile bir çok belediye büyük bir korku yaşarken Bayraklı Belediyesi tarafından atılan adımlar ve oynatılan oyunların İzmir'e yaraşır ve yakışır bir şekilde yapıldığına dair ifadelere yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.