İzmir Gürçeşme'de Yaşlıların Bakımevindeki Feci Yangın Söndürülemiyor!

İzmir Gürçeşme'de Yaşlıların Bakımevindeki Feci Yangın Söndürülemiyor!

İzmir Buca Gürçeşme'de işletim halinde olan Zübeyde Hanım Huzurevinde henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın kontrol altına alınamyor. İlk alınan bilgiye göre 30 kişinin yangında yaralandığı ve 2 kişinin de ağır olduğu açıklandı

İzmir Buca Gürçeşme'de işletim halinde olan Zübeyde Hanım Huzurevinde henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın kontrol altına alınamyor. İlk alınan bilgiye göre 30 kişinin yangında yaralandığı ve 2 kişinin de ağır olduğu açıklandı.

 

Edinilen bilgiye göre, Buca ilçesindeki Zübeyde Hanım Huzurevi'nde akşam saatlerinde elektrik kontağından yangın çıktı. Huzurevi yetkilileri tarafından durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Korku dolu anların yaşandığı yangında, içeride bulunan bazı yaşlı vatandaşlarda alevlerin arasında kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken, diğer taraftan da mahsur kalan vatandaşları tahliye etmek için seferber oldu. Alevlerin arasında kalan bazı yaşlı vatandaşlarda dumandan etkilendi.

Vatandaşlar teker teker ekipler tarafından kurtarılırken, 112 Acil Servis ekibi, vatandaşlara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralanan ve dumandan etkilenen 30 kişi, hemen solunum desteğiyle ambulanslarla çevre hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Olay yerinde bulunan itfaiye ekipleri yangını uzun süre kontrol altına almaya çalıştı. Alevler binanın üçüncü katını sararken, itfaiye ekipleri yangını iki saat sonra güçlükle kontrol altına alabildi.

YAKINLARLA GÜVENLİKÇİLER ARASINDA GERGİNLİK
Öte yandan olayı öğrenen huzurevindeki kişilerin yakınları olay yerine akın etti. Yangın alanına gelen kişiler içeriye girmek isteyince huzurevinin güvenlikçileri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, hastaneye kaldırılan kişilerden bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

VALİ: "İKİSİNİN DURUMU KRİTİK"
İzmir Valisi Mustafa Toprak ise, yangın sonrasında hemen huzurevine geldi. Yangın alanında incelemelerde bulunan Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada 30 kişinin yaralandığı ve ikisinin durumunun kritik olduğunu söyledi. Toprak, "Kalan 82 kişi tahliye edildi. Bu 82 kişide Eşrefpaşa Hastanesi'ne yerleştirildi" dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.