Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN

Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN

KADIN HELVADAN PUTLAR GİBİ

Cahiliye toplumunda kadın, alınıp satılabilen bir meta halindeydi ve kumar masalarında üzerlerine kumar oynanan birer eşyadan farksızdı. 
Bir başka deyişle, kadının kendi üzerinde bile bir vesayet hakkı yoktu. 
Öyle ki, kocası ölen bir kadın, miras olarak bir akrabasına kalabiliyor ya da üzerine abasını atan bir erkeğin malı olabiliyordu. 
Yine cahiliye toplumunda kadın, bir kız çocuğu olarak dünyaya geldiği zaman yüzlerin ekşimesine ve suratların utançtan mosmor olmasına sebep olabiliyor; kendi sapık inançlarınca bu arı taşıyamayan babalar, kız çocuklarını yani geleceğin eşleri ve anneleri olacak olan o güzel insanları diri diri toprağa gömebiliyorlardı. 
Bütün bu sapıklıklara ve aşağının aşağısı davranışlarına rağmen, cahiliye toplumunun zifiri karanlık gönüllü erkekleri, taştan ve ağaçtan yonttukları putlarına dişi isimleri veriyorlardı. 
Bu halleriyle, tıpkı Yunan tanrıçaları gibiydi, cahiliye Araplarının putları. 
Acaba onlar da kadınlarına önem vermezler ve sanki önem veriyormuş gibi gözükerek, onları kolayca kullanmak, yani istismar etmek için mi böyle yapıyorlardı, bunu bilmek gerçekten de zor doğrusu. 
Cahili toplumun erkekleri hiç önem vermedikleri ve çoğu zaman insan yerine bile koymadıkları dişilerinin isimlerini putlarına verdikleri yetmezmiş gibi, o putlarını zaman zaman helvadan yaparlar ve acıkınca da yerlerdi, ağızlarını şapırdatarak. 
Cahiliye toplumu, kadınlar konusunda işte böylesine gülünç bir ikilem içindeydi. 
Öyle ya, insan bile olamayan bir kadın, nasıl oluyordu da tanrılara isim ve hatta tanrı olabiliyordu; şaşılacak şeydi doğrusu…
Acaba diyorum, modern çağın erkekleri de, tıpkı cahili toplumun erkekleri gibi, kadınları helvadan putlar gibi mi görüyorlar ki…
Bir eş, bir anne, bir hami, bir yol gösterici olarak kafalarından ve gönüllerinden, yani benlerinden istifade edecekleri kadınları, bir reklam aracı olarak kullanıp, tenlerinden istifade etmeyi tercih ediyorlar…
Ve insanlığın bu en verimli, en üretken bölümünü eş ve anne olmaktan mahrum bırakıyorlar?
Ne dersiniz?
Kadın, helvadan putlar gibi derken haksızlık mı ediyorum?
Yoksa bana katılıyor musunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.