İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

Kadir Mısıroğlu Gerçekten Yunan'ı Övdü mü?

Sürekli karşıma Kadir Mısıroğlu'nun "Keşke Yunan Kazansaydı" dediği sözü çıkıyor ve ardından kendisi eleştiriliyor...
Bir kere bu söz bir temenni ve istek değil bir ironidir. Bu sözü ve mecazı anlamayanlar lütfen yorum yapmasınlar biraz Türkçe ve biraz da belağat dersi alsınlar. 
Bu sözün verdiği mesaj şudur: Yunan kazansaydı bile bu kadar din düşmanlığı yapılmazdı, ezan yasaklanmaz, Arap alfabesi kaldırılmazdı. 
Yoksa gerçekte Yunan işgalini istediği değil.
Burada kıyas ve ironi yapıyor.
Kadir Mısıroğlu'nu Yunan sevici olarak nitelemek onu tanımamaktır. 
Bu ülkede ilk kez "Yunan Mezalimi" ismiyle kitap yazıp onların zulümlerin ortaya koyan kendisidir. 
Yani bir insanın sözlerini anlamaktan acizlerse bilene danışsınlar ondan sonra içlerinde ne varsa söylesinler ama adamın maksadı ve kastı dışındaki bir şeyi ona mal etmek art niyetten başka bir şey değildir.

Not: Kadir Mısıroğlu'nu eleştireceğiniz başka söylemleri bulunur ama adamın kast etmediği bir şeyi ona mal etmek ve bunun üzerine bir propaganda, algı operasyonu yapmak da hakkaniyet değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.