Kangal Köpeğine İşkence Yapan Çiftin Cezası Belli Oldu

Kangal Köpeğine İşkence Yapan Çiftin Cezası Belli Oldu

İzmir'de kangal köpeğini minibüslerinin arkasında sürükleyerek işkence eden çiftin cezası belli oldu.

Hayvana işkence haberi İzmir'den geldi...İzmir'e bağlı Güzelbahçe'de büyükbaş hayvanlarını koruma amaçlı arkadaşının verdiği kangal çoban köpeğini, minibüse zincirleyip, patilerinin kanlar içinde kalmasına rağmen yolda sürükleyen, kadın avukatın tepkisiyle işkenceyi durduran Durmuş Akgün'e, ikinci ceza kesildi. Hayvanların Korunması Kanunu uyarınca 454 TL para cezasına çaptırılan Durmuş Akgün'e mahkeme 25 gün hapis cezası kararı verdi. Hapis cezası 5 taksite bölünerek 500 TL para cezasına çevirildi.

KADIN AVUKAT YARDIMA KOŞTU

Avukat Mediha Lüle bu olaya tanık oldu .Minibüsün yolunu keserek durdurdu. Avukat yasal işlem başlatmak için şikayetçi olacağını söyledi.Durmuş Akgün'ün hareket etmesine izin vermedi. Bunun üzerine Durmuş Akgün Nuri Akyıldız'ı olay yerine çağırdı.Köpeğini geri alan Akyıldız,traktörünün römorkuna aldı. 

Köpeğe işkence olayı, Güzelbahçe İlçesi'nde 14 Aralık 2014'te gerçekleşti. Büyükbaş hayvan besiciliği işi ile uğraşan Durmuş Akgün, hayvanları koruma amacıyla arkadaşı Nuri Akyıldız'dan, dünyanın en zeki,sadık ve koruma köpeklerinden biri olan kangal çoban köpeğini aldı.Akgün, kangal köpeğini minibüs içinde götürmek yerine, onu akıllara durgunluk verecek bir şekilde evine götürmek istedi. Akyıldız, kangalı minibüsün arkasına zincirle bağlayarak hareket etti.Köpek 3 kilometre boyunca minibüsün arkasından koşmak zorunda kaldı.Yorgunluğa dayanamayıp durmak istedi.Durmuş Akgü'nün yoluna devam etmesiyle, köpeğin patileri sürüklendiği için kanlar içinde kaldı.

İDAREDEN İLK CEZA

Kangalın minibüsün arkasında sürüklenmesi ve Avukat Mediha Lüle'nin olanlara tepkisini koyduğu anların görüntülerinin medyaya yer almasının ardından,İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın emriyle, Güzelbahçe İlçe Jandarma Komutanlığı operasyon başlattı.Durmuş Akgün'ün kimliği araç plakasından çıkarıldı.Kimliği belirkendikten sonra karakola alındı. Cumhuriyet savcısının emirleriyle hakkında adli işlem başlatıldı.Durmuş Akgün,ifadesinde köpeği minibüsüne bindiremediğini ve kendisini ısırdığı için bu şekilde götürmek zorunda kaldığını belirtti. Durmuş Akgün'e, Güzelbahçe Kaymakamlığı adına jandarma tarafından 'Hayvanları Koruma Kanunu' uyarınca 454 TL para cezası kesildi.

MAHKEMEYE İKİNCİ CEZAY KESTİ

Savcılık, Durmuş Akgün ile ilgili 'Trafik güvenliğini tehlikeye sokma' suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası verilmesi için dava açtı. İzmir 30'uncu Asliye Ceza Mahkemesi Durmuş Akgün için kararını verdi.Durmuş Akgün'e, 25 gün hapis cezasına çaprtırıldı. Hapis cezası, günlük 20 TL'den 500 TL para cezasına döndü. 500 TL'nin de 5 taksit ile ödeme yapılması kararını verdi. Mahkeme, suçun işleniş yönünü dikkate alıp, sanığın tekrar suç işlemeyeceği bakımından kanaat oluşmadığı için,cezanın açıklanmasın geri bırakmadı.Bu kararla Durmuş Akgün'ün 500 TL daha para cezasına çaptrılıd, ödememesi söz konusu olduğunda cezaevine gönderileceği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.