'' Kanser'' illetinde, Bilim Adamlarından Son Gelişme... Kanser Tarihe Karışacak!

'' Kanser'' illetinde, Bilim Adamlarından Son Gelişme... Kanser Tarihe Karışacak!

Her yıl binlerce kişinin hayatına mal olan sinsi hastalık ''kanser'' konusunda, türk bilim adamları öyle bir buluşa imza attı ki... Artık basit bir kan testi ile kanserin varlığı tespit edilebilecek.

Türk bilim insanları Dr. Utkan Demirci ve Dr. Gözde Durmuş, biyomühendis ve genetikçilerden oluşan bir ekiple, Stanford Üniversitesi’nde mıknatıslar arasında tek bir canlı hücreyi yerçekimsiz ortamda “uçurabilen” ve yoğunluğunu çok hassas şekilde ölçebilen bir cihaz geliştirdi. 

BASİT BİR KAN TESTİ YETERLİ OLACAK

Bu ölçümler, basit bir kan testiyle kanserli hücreleri ayırt etmek ve hücrelerin kanser ilaçlarına hassasiyetini tarayan çok hızlı teknikler için kullanılıyor. Demirci, “Geliştirdiğimiz bu aletle her hücrenin kendine has manyetik özelliği olduğunu, kanser hücrelerinin de kendi aralarında farklı özellikler gösterdiğini saptadık” dedi. Dr. Gözde Durmuş ise, “Bu çalışma hastalığın seyrinin sürekli takibini kolaylaştırarak, doğru ilaçla tedavi edilme şansını artıracak. Geliştirdiğimiz teknoloji, kanser tedavisinde hızla önem kazanan kişiye özel tedavi uygulamalarını daha da ileriye taşıyacak” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.