Kansızlığa iyi gelen besinler ve kansızlığın belirtileri

Kansızlığa iyi gelen besinler ve kansızlığın belirtileri

B12 vitamini bulunan besinler, Folik asit içeren gıdalar, kansızlığa iyi gelen tüm yiyecekler bu haberimizde. İşte kansızlığın belirtileri ve düzelmesinin yolları!

Birçok insanın yaşadığı kansızlık problemi hakkında hazırlamış olduğumuz haberimizi sizler için hazırladık.  Haberimizde sizlere Kansızlığa ne iyi gelir? Kansızlığın sebepleri nelerdir? Kansızlığın belirtileri nelerdir? Kansızlık için iyi gelen besinler nelerdir? Kansızlık hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır? Sorularını yanıtlamaya çalışacağız.

Kansızlık oluşmasına sebep olan başlıca nedenler nelerdir?
Kansızlığın oluşmasına sebep olan başlıca üç temel faktör rol oynamaktadır. Bunlardan birincisi kırmızı kan hücresi eksikliği, ikincisi B12 vitamininin eksikliği ve üçüncüsü ise Folik Asit yetersizliğidir. Demir eksikliği de en önemli unsurlardan birisidir.

Yetersiz beslenme, düzensiz uyku, devamlı katı yiyeceklerin tüketilmesi, hazır yiyeceklerin fazla tüketilmesi ve hareketsizlik, kansızlığa sebep olan başlıca etmenlerdir. Bunların yapılması sonucu yukarıda saymış olduğumuz faktörler ortaya çıkmaktadır. Sonuç olarak buda kansızlığa sebep olmaktadır.

Kansızlığın belirtileri nelerdir?
Kansızlığın belirtileri olarak başlıca sayabileceğimiz maddeler şunlardır;
Aşırı yorgunluk hali, devamlı uyku isteği, kaslarda güçsüzlük, vücutta kasılmalar, kol ve ayak uyuşması ve bunun yanı sıra dikkat eksikliği.

Kansızlığa iyi gelen, vücuttaki kan miktarını arttıran besinler/yiyecekler
Kansızlığa iyi gelen yiyecekler ve içerisinde B12 vitamini bulunduran besinleri sizler için aşağıda listeledik. Folik Asit düzeyini arttıracak besinleri de eklemiş bulunuyoruz.

Kuzu Ciğeri: 100 gr kuzu ciğerinin içerisinde B12 vitamininin 12 katı kadar B12 vitamini vardır. Buda oldukça fazla bir şekilde kansızlığa sebep olan B12 vitaminini vücudunuza almanızı sağlayacaktır. Günlük demir ihtiyacının da yarısını karşılamaktadır. Aynı zamanda not olarak belirtmemiz gerekirse kuzu ciğeri yüksek kolesterol içermektedir. Bu sebeple fazla tüketilmesinden kaçınılmalı ve ara ara tüketilmelidir.

Aşağıda yazmış olduğumuz diğer yiyecekler aynı şekilde demir ihtiyacını ve B12 vitaminini karşılamanızı sağlayacaktır.
Kuzu Eti
Beyaz Peynir
Tavuk Eti
Hindi Eti
Yumurta
Muz


Folik asit bakımından zengin olan ve içerisinde demir ihtiyacını karşılamanın yanı sıra B12 vitaminini sizlere verecek olan diğer besinler şunlardır;

Yağsız yoğurt

Yağsız süt

Karalahana

İstiridye

Balık yumurtası

Balık yağı

Soya fasulyesi

Fasulye

Mercimek

Nohut

Enginar

Kuru erik

Kuru üzüm

Tofu

Susam

Zeytin

Zerdeçal

Kimyon

Kuşkonmaz

Kekik

Fesleğen

Karabiber

Kale

Brüksel lahanası

Dereotu

Domates

Maydanoz

Çilek

Greyfurt

Yabanmersini

Keten tohumu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.