Karabük'te İmam Camiyi Kapatıp Yıllık İzne Ayrıldı

Karabük'te İmam Camiyi Kapatıp Yıllık İzne Ayrıldı

Karabük Valisi Mehmet Aktaş Safranbolu'da incelemelerde bulunurken camiyi kapatıp tatile çıkan imam ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş'ın Safranbolu ilçesinde incelemelerde bulunduğu sırada izine ayrıldığı için camiyi kapattığı belirlenen imam hakkında soruşturma açıldı.

Valilikten gelen açıklamada,Vali Ataş ,Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak,Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un bulunduğu heyet ilkokulda incelemelerde bulunduktan sonra Eski Camisi'nde namaz kılmak istedi.Vali ile beraberindeki heyet caminin kapısında imamın izinli olduğu için caminin kapalı olduğunu belirten not kağıdını gördü.Kapıdaki not korumalarına söktüren Vali Aktaş, "Böyle bir şey olabilir mi, Allah'ın evi kapalı tutulur mu? Arayın müftüyü imam gelinceye kadar namazları kendisi kıldırsın. Bizzat takipçisi olacağım." açıklamasını yaptı.

Kaymakam Murat Bulacak,ilçe müftüsü ile durumu telefonda görüştü.Cami kısa süre sonra ibadete açıldı.İznie ayrılan cami imamı hakkında soruşturma başlatıldı.

İlçe müftüsü camiye başka bir imamın ibadetlere devam ettiğini belirterek,"Sayın Valimizin camiyi kapalı olduğunu görmesinin hemen ardından camide görevlendirme yapmıştık. Şu anda camide imamımız bulunuyor. Tahkikat devam ediyor, sonucunu bekleyeceğiz. Henüz sonuçlanmış bir şey yok.",açıklamalarında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.