Kayıplara karışan işyeri sahibi vatandaşları mağdur etti

Kayıplara karışan işyeri sahibi vatandaşları mağdur etti

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da özel bir firmaya ait mobilya mağazasının kendilerini kandırdıklarını illeri süren vatandaşlar, mobilya aldıklarını ve parasını ödedikleri halde mobilyalarını alamadıklarını söylediler.

Diyarbakır'da özel bir firmaya ait mobilya mağazasının kendilerini kandırdıklarını illeri süren vatandaşlar, mağazadan mobilya aldıklarını ve parasını ödedikleri halde mobilyalarını alamadıklarını iş yeri sahibini kendilerini kandırdıklarını belirttiler.

Söz konusu mağazasının bölge temsilciliğini aradıklarını belirten mağdurlar, bölge temsilcisinin kendilerini de yaklaşık 2 milyon TL değerinde aldattıklarını söyledi.  

Mağazadan mobilya alıklarını ve parasını ödedikleri halde mobilyalarını alamadığını illeri süren Naşit Onay, "Mağaza malzeme dolu olduğu halde bant çekilip terk edilmiş. Hak sahiplerine hakkı iade etmiyorlar. Kapıda durduğumuz zaman sadece güvenlik görevlilerini gönderiyorlar. Yetkililer bize bilgi vermiyor. 20 bin TL'ye bile mobilya alan olmuş bu mağazadan. Bugün ya da yarın getireceğiz diyerek sürekli erteleyerek bizi bugüne kadar getirdiler ve kaçtılar." dedi.

Söz konusu firmaya 7 bin TL kaptırdığını söyleyen Şahsenem Tursun, "Biz şirkete güvenerek 3 ay önce 7 bin TL değerinde mobilya aldım. Onlar için küçük bir miktar olabilir ama emekli maaşıyla geçinen bir aile için çok büyük bir miktardır. Bir yıllık emeğimiz söz konusu ve kimsenin bunu yapmaya hakkı yoktur. Bu konuda insanların mağdur edilmemesi lazım. En kısa zamanda bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Mağduriyetlerin giderilmesini istediklerini isteyen bir vatandaş ise "Ben yaklaşık 3 ay önce bu mağazadan alışveriş yaptım. 2 bin 500 TL değerinde mobilya malzemesi aldım. Tadilat dolayısıyla daha sonra gelip alacağımı söyledim. Geçen günlerde aradığımda ürünün sipariş aşamasında olduğunu söylediler. En son uğradığımda ise mağazanın kapalı olduğunu gördüm. Sonra dolandırıldığımız anladık ve savcılığa suç duyurusunda bulundum. Mağduriyetin giderilmesini istiyoruz." dedi. (Mahsum Tunç, Hamza Adiyaman/İLKHA) 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.