Kedi, Köpek ve Kirpileri Zehirlediler

Kedi, Köpek ve Kirpileri Zehirlediler

Antalya ilinde kedi, köpek ve kirpileri zehirleyerek öldürdüler.

Antalya'nın Güzelbağ Mahallesi'nde vatandaşların verdiği zehirli etlerle kedi, köpek ve kirpiler itlaf edildi.

Güzelbağ'da yaşayan vatandaşların son zamanlarda seraların yanlarına bıraktıkları zehirli yiyecekler ile hayvanların zehirlendiği duyuldu. Hayvansever vatandaşların hayvanların yardımına koştuğu öğrenildi, ulaşamadıkları hayvanlarında ölmüş olduğu sanılıyor.

12 KİRPİDEN HABER ALINAMIYOR

Mahallelilerden Arzu Ayaz, kedi ve köpeklere bırakılan mamalarla beslenen 12 kirpinin son zamanlarda bahçesine gelmediğini bildirdi. Aynı zamanda beslediği diğer hayvanlarında kaybolduklarını söyleyen Arzu Hanım, hayatta kalan hayvanlarını evine bağlayarak ölümden kurtarıyor. 7 hayvanın ölüsüne ulaşan Arzu Hanım şunları dedi:

"Artık yeter, canlıların yaşamasını istiyorum. Hayvanlara bakabilmek için çarşıdaki evimi satıp buraya geldim. Bu hayvanların havlamasından rahatsız oluyorlar ama, ona bakarsak insanlar da bağırarak konuşuyor, korna çalıyor. İnsanlar daha çok gürültü yapıyor." 

RUS ASILLI OLGA'NIN HÜZNÜ

Mahelle sakinlerinden Olga Cankurt da hayatını kaybeden hayvanları gördüğünde gözyaşlarını tutamadı. Bazı vatandaşların köpeklerin havlamasından duydukları rahatsızlık nedeniyle onları öldürmek istediklerini belirten Cankurt, "Bana göre bunu yapanlar insan değil" dedi.

40 KÖPEĞİN KAYIP OLDUĞU BELİRTİLDİ

Hayvanseverlerden Ümit Özoğlu, Rus vatandaşların hayvanları kendi ülkelerine götürdüklerini, Türk vatandaşlarının hayvanları zehirli yiyeceklerle öldürdüklerini belirtti. Çevrede 100 civarı köpek beslediğini söyleyen Özoğlu: "Son günlerde 40'a yakınını bulamıyorum. Bir kadın köpeklerden birinin ağzından köpükler saçtığını söyledi. Muhtemelen o köpekleri de zehirlediler" diye belirtti.

Antalya Candostları Koruma ve Sahiplendirme Derneği, öldürülen hayvanlar için suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.