Prof. Dr. Mustafa ALICI

Prof. Dr. Mustafa ALICI

Kelam-I Kadimin İnzal Gecesi Kadir

1. İsrailoğullarını, en zayıf anlarında, yeryüzünde ilahlık iddiasıyla göklere ok atan Firavunun musallat zulmünden kurtaran, onu ve ordusunu denizin en alçak yerinde, dalgaların arasında köpükten gündemlerle bata çıka boğan sabahın en erken saatinde çıkagelen YATAY BİR KUDRET vardı.

 

2. Meryem Oğlu İsa Mesihi (as) önce zalim Sanhedrin ruhban mahkemesinde yargılayan sonra O’nu (as) daha zalim ve gaddar tiran Roma’ya gözünü kırpmadan teslim edenlere inat göğe YÜKSELTEN gündüzün tam ortasındaki gece vardı.

 

3. İnsana ve aleme etkisinin bin aydan hayırlı olmakla kinaye milyonlarla bile ölçülemeyen bütün olarak ve her satırı ayet olan Kelam-ı Kadim’i Hz. Mustafa’ya (sav) İNDİREN, Ölçüt/Standart/ Kader/Denge bahşedici Fecre kadar esenlik olan karanlıkları delip gelen bir KADİR GECEN var...

 

4. Ey Müslüman; Sen gene namaz kıl o gece, duanı et, teşbih çek ama bil ki sendeki Bu İlahi Kelam, yatay zeminde tüm zalim tiranları ve firavunları boğacak, madden fakir ruhça zengin tüm faziletli masumları, mazlumları, maruzları ihya edip ref’ edecek ama en önemlisi bu aleme denge, standart, gündem verecek KUDRET'e sahipsin. Senin her fecrin, her zevalin her gecen kudret ile......

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.