Kemik Erimesi (osteoporoz) İnsanlığı Tehdit Ediyor Mu?

Kemik Erimesi (osteoporoz) İnsanlığı Tehdit Ediyor Mu?

Kemik erimesi olarak bilinen ancak osteoporoz adı olarak tıpta yer alan kemik erimesinin 2016 yılı Türkiye'sinde ve dünyada 5 erkekten 1 tanesini etkilediği ve ciddi etkilerinin olduğuna değinildi.

Uzmanlar her sene dünyada sağlık sorunlarının artmaya devam ettiği gibi osteoporozun da artmaya devam ettiğine değinerek kadınlarda daha fazla görülen bu sağlık sorununun özellikle kemikler kırılmaya başladıktan hemen sonra doktora gidildiği ve bunun tedavisinin de hastalık dolayısı ile çok fazla zor olduğunu açıkladı.

Uzmanlar her sene %10 ila %30 arasında yaşanan kemik erimesi sorunlarının kadınlara nazaran erkeklerde daha az görüldüğünü erkeklerin kemik yapısının daha güçlü olması ve erkeklerin daha çabuk hayatını kaybetmesi dolayısı ile bu sorundan daha az etkilendiklerine değinildi. Ortalama 58 yaşın osteoporoz belirtilerini göstermek için yeterli olduğuna değinen uzmanlar bu konuda vatandaşların kemiklerinin sağlığı için ''süt içtim, süt ürünleri yedim, kemik suyu çorbaları içtim'' gibi ifadelerinin onları sadece psikolojik olarak avuttuğuna değindi. Uzmanlara göre bu tür ürünler her ne kadar koruyucu bir etkiye sahip olmasa da insanların daha iyi kemik sağlığının temellerini oluşturuyor, ancak 17 yaş sonrasında ise bu tür ürünler kemiklerde gelişmeye %5 ila %10 arasında en fazla etki edecek şekilde tüketiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.