Kemik Tümörleri  Vücutta Oluşan Şişliklerin Tedavisi Kemik Tümörü Tedavisi

Kemik Tümörleri Vücutta Oluşan Şişliklerin Tedavisi Kemik Tümörü Tedavisi

Kemik tümörleri ve tedavisi hakkında bilgi veren uzmanlar, vücutta oluşan şişliklerin önemsenmesi gerektiğini belirtti.

Kemik tümörleri ve tedavisi hakkında bilgi veren uzmanlar, vücutta oluşan şişliklerin önemsenmesi gerektiğini belirtti. 
 

Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Profesör Doktor Serdar Necmioğlu, kemik tümörleri ve tedavisi hakkında açıklama yaptı.

Vücuttaki tümörler arasında görülme sıklığı ortalama yüzde 5 olan kemik tümörlerinin her yaş grubunda ortaya çıkabileceğini belirten Necmioğlu, kemik tümörlerinin yüksek oranda ağrılarla belirti verdiğini söyledi.

Vücudun her organında olduğu gibi yumuşak doku ile iskelet sisteminde de iyi ve kötü huylu tümörlerin oluşabileceğini aktaran Necmioğlu, “Kötü huylu tümörlerin büyümesi ve gelişmesi sınırsızdır. Vücudun diğer organlarına da yayılabilir. İyi huylu özellikte olanlar ise bazen hiçbir belirti vermez ve farklı amaçla yapılan görüntüleme tetkiklerinde ortaya çıkar. Vücuda yayılımı ise çok ender olarak görülür.” dedi.

Kemik tümörlerinde erken tanı ve tedavi yaşamsal önem taşıyor

Vücudun herhangi bir bölgesinde şişlik oluşması ve ağrıya yol açıp zamanla büyümesi halinde uzmanlara başvurulması gerektiğini belirten Necmioğlu, “Bunlarla beraber vücutta oluşan lekeler ve lenf nodülleri de hastalığın habercisi olabilir. Çoğu zaman darbe, zorlanma ya da soğuk algınlığına bağlanan ve önemsenmeyen bu belirtiler, çeşitli ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar ile geçiştirilerek, hastalığın erken tanı şansı tehlikeye atılmaktadır. Oysa kemik tümörlerinde erken tanı ve tedavi, yaşamsal önem taşımaktadır.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.