(KESK) Hakkari Şubesi Kobani İçin Sokaklarda

(KESK) Hakkari Şubesi Kobani İçin Sokaklarda

Son Günlerde YPG nin Elinde Bulunan Kobani Toprakları IŞİD 'in Tekrar Kobaniye Düzenlediği Saldırılarda YPG ile aralarında sert çatışma sonucunda yaşamını yetiren kobanililer için Hakkaride Bazı Temsilciler Sokaklara Protesto İçin Döküldü

Bulvar Caddesi üzerinde başlayan yürüyüşe Belediye Eşbaşkanları, DBP, HDP eş başkanları, Meya-Der, İHD, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş destek verdi.

“Kobani direniyor barbarlar ve işbirlikçileri kaybediyor. Tecrit kaldırılsın müzakereler başlasın” pankartı ve değişik pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalık, Cumhuriyet Caddesinde yürüyüşlerini sürdürerek Bınevş Kadın Merkezi önünde son verdi. Burada hayatını kaybedenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklamasını KESK Dönem Eş Sözcüsü Süleyman Aşkan okudu. Kobani’yi harabeye çeviren vahşi güçler ve işbirlikçilerinin direnişi hazmedemediğini anlatan Aşkan, "Özgür yaşam iradesi tüm barbar saldırılara rağmen üç kantonu birleştirecek ve demokratik Ortadoğu’nun kuruluşuna öncülük edecektir. İki gün önce Kobani'de gerçekleştirilen insanlık dışı saldırıyı kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.
Basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.