Kılıçdaroğlu Acil Olağanüstü Toplantı Çağrısında Bulundu

Kılıçdaroğlu Acil Olağanüstü Toplantı Çağrısında Bulundu

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin ardından Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının da tutuklanması gelişmeleri üzerine bu kararı alan Kılıçdaroğlu acil olağanüstü toplantılar yapacak.

Kılıçdaroğlu bugün İzmirde Yarın ise Balıkesir'de yapacağı toplantıları iptal etti. HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin ardından Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının da tutuklanması gelişmeleri üzerine bu kararı alan Kılıçdaroğlu acil olağanüstü toplantılar yapacak.

Haftasonu değişik illerde çalışmalar yapan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi üyelerine acil Ankara’ya dönmeleri yönünde talimat verildi. Kılıçdaroğlu, bugün MYK’da kurmaylarıyla, gelişmeleri değerlendirecek. Ardından da yarın Parti Meclisi’nde gün boyu değerlendirmeler yapılarak, tutuklamalar karşısında izlenecek yol haritası belirlenecek.

Kılıçdaroğlu, HDP cephesindeki tutuklanmalarla ilgili “Seçimle gelenlerin gidiş yolu ancak seçimle olmalıdır. Seçimle gelenleri ‘yakalayacağım, hapse atacağım, öldüreceğim, yok edeceğim, kurşunlayacağım onları, mafya yöntemleriyle susturacağım’ derseniz o ülkeye barışı asla getiremezsiniz” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.