Kim bu devlet, sayın Bardakçı? Sende mi çalkalamaya başladın?

Evet o karar tavsiye niteliğinde Erenköy"de yapılan gizli bir toplantıda 45 Osmanlı paşası tarafından alınmıştır.

Hatta münazara sürecinde M.Kemal"in esamesi bile okunmazken toplantıya sonradan katılan Refet (Bele) nin M.Kemal hakkında,

Gazetelerde çıkan ve övgü dolu ifadelerin millet nezdinde kabul görmesinde faydalı olacağı öne sürüldüğü için kendisi üzerinde uzlaşılmıştır.

Pekala;

O paşaları oraya toplayan, alınan tavsiye kararını padişaha ileten, akabinde M.Kemal"i bu göreve ikna eden, nihayetinde de padişahın kendi kesesinden verdiği 30 bin altını üvey oğlu Sami bey vasıtasıyla Pera Palas"a gönderen kimdir?

Damat Ferit paşa!

Yani senin devlet dediğin organizasyonun ucu dönüp dolaşıp Damat Ferid paşaya dayanıyor mu? Dayanıyor! Sıkıyorsa inkar et de, o beğenmediğin sosyal medyanın sıradan bir efradı olarak bak gör seni neye çeviriyorum.

E...Bardakçı efendi, şimdi söyle bakalım, kimdir bu damat Ferid? Senin son günlerde yaranmaya çalıştığın zevatın hain ilan ettiği bir hanedan üyesidir, öyle mi?

O hanedan mensubu damat Ferid"i, devlet işlerinde yetkilendiren kimdir? Sultan Vahidettin Han! Doğru mu?

Al sana bir soru daha, Sultan Vahidettin Anadolu"ya bizzat geçmeyi planlamış mıdır? Daha sonra İngiliz generali tarafından bu hususta tehdit edilmiş midir?

Devletmiş miş...Buyur buradan yak, bu herif de hamasetin arkasına sığınacak. Ya hu senin devlet dediğin İttihat Terakki"inin yönetim kadrosuydu ve onların alayı 02 kasım 1918 günü memleketten tüydü.

Almancılar kaçınca meydan İngiliz meraklılarına kaldı ve İngiliz aklı da bu fırsatı layıkıyla değerlendirdi.

Hadi bunları da inkar et de, Şehzade Faruk efendiyi konuşmaya başlayalım. Ne dersin, yer mi?

Sen tarihçisin ve tarihçi olarak kalırsan iyi edersin, bırak da dönemi mütefekkirler değerlendirsin.

Kendi bacağına sıkmaya başladın, bilesin!

bardakci.png

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum